Maatschappelijk

Tien Speciaal Voetballers behalen bij N.E.C. de cursus assistent trainer

Tien Speciaal Voetballers behalen bij N.E.C. de cursus assistent trainer

Afgelopen januari vond de kick-off plaats van de cursus assistent trainer speciaal voetbal. Bij N.E.C. hebben voetballers met een verstandelijke beperking van SC Woezik, Beuningse Boys en SC Bemmel, onder leiding van een trainer van de Voetbalacademie, vier maanden lang een cursus gevolgd waarbij ze kennis hebben gemaakt met de basisfacetten van een assistent trainer. 

De behoefte naar deze cursus is vanuit het Speciaal Voetbal Platform regio Nijmegen ontstaan en samen met N.E.C. en Uniek Sporten regio Nijmegen ontwikkeld.“Binnen SC Woezik en Voetbal+ willen wij vanuit deze test zeker mee door gaan bouwen aan nog meer van dit soort opleidingen. Dit om ook te gaan kijken of we deze assistent trainers binnen onze club kunnen gaan inzetten. Hierdoor is de groei voor iemand met een verstandelijke beperking nog meer haalbaar.”, aldus Bas Jansen, trainer bij SC Woezik Voetbal+.

N.E.C. trainer Dennis Arts zegt: “De afgelopen maanden hebben de cursisten ontzettend hun best gedaan, veel geleerd en vooral ook zichzelf overtroffen en grenzen verlegd.” Terecht hebben ze dan ook, onder toeziend oog van ouders, trainers en voorzitters, op woensdag 8 mei 2019 in de Jupiler Lounge van het Goffertstadion het Certificaat assistent trainer Speciaal Voetbal in ontvangst mogen nemen. Speciaal voor deze gelegenheid was Jeffrey Leiwakabessy, hoofdtrainer van de o15 van de Nijmegenaren, aanwezig om de certificaten uit te reiken.

Namens N.E.C. en Uniek Sporten regio Nijmegen: van harte gefeliciteerd en heel veel succes in de toekomst gewenst!

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Jong Utrecht 38
12 Den Bosch 35