Voorbeschouwing

Voorbeschouwing N.E.C. - NAC Breda

Voorbeschouwing N.E.C. - NAC Breda

Als er niks meer aan de stand in de Keuken Kampioen Divisie verandert, moeten N.E.C. en NAC het in de eerste ronde van de play-offs tegen elkaar opnemen. De wedstrijd van vanavond (aftrap in De Goffert om 20.00 uur) kan derhalve gezien worden als een vroege repetitie voor de belangrijke klus die Rogier Meijer en zijn mannen aan het eind van de competitie nog te wachten staat. 

Voor N.E.C. is het in het slotstuk van de reguliere competitie zaak om in vorm te raken en de manschappen fit te houden. Wat dat betreft was er deze week goed nieuws te melden over aanvoerder Rens van Eijden, die na een enkelblessure weer is aangesloten bij de groepstrainingen. Of hij ook al bij de wedstrijdselectie zit voor het treffen met NAC is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.

Zonder Van Eijden beleefde N.E.C. in eerste instantie lastige weken, waarin maar niet gewonnen werd. De afgelopen twee wedstrijden werden gelukkig wel weer in winst omgezet, beide keren met nestor Edgar Barréto met een rake kopbal als matchwinner (3-2 tegen Jong AZ en 0-1 bij Jong Ajax). Het zorgde ervoor dat N.E.C. zesde bleef op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie, met vier punten voorsprong op Volendam en vier punten achterstand op de tegenstander van vanavond.

Die tegenstander wist in de afgelopen vijf wedstrijden slechts één keer te winnen (3-1 tegen Jong FC Utrecht). Vorige week verloren de Bredanaars in eigen huis met 1-2 van Excelsior, terwijl een week eerder met 3-3 gelijkgespeeld werd tegen Roda JC, dat in dat treffen drie keer op voorsprong was gekomen. Met dertien doelpunten (en twee assists) is Sydney van Hooijdonk topscorer bij NAC, maar het is Mounir El Allouchi die zich tot dusverre ‘meest waardevolle speler van het seizoen’ mag noemen. Naast tien treffers mocht de geboren Roosendaler dit seizoen namelijk ook al vijftien (!) assists achter zijn naam noteren.

Mocht N.E.C. vanavond weten te winnen van NAC, dan worden de Bredanaars tot op één punt benaderd. Gaat NAC er met de buit vandoor, dan kunnen ze (afhankelijk van de resultaten in de overige wedstrijden) Almere City en Go Ahead Eagles passeren op de ranglijst.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van scheidsrechter Van der Graaf. De wedstrijd is in zijn geheel te volgen op kanaal 1 van ESPN (televisie) en RN7 (radio). 

Door Teun van Thiel

Keuken Kampioen Divisie Woensdag 12 mei 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Dordrecht

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 76
3 Go Ahead 74
4 Almere 74
5 NAC Breda 73
6 FC Volendam 63
7 NEC 63
8 Roda JC 57
9 Excelsior 48
10 Helmond Sp. 44
11 TOP Oss 44