Voorbeschouwing

Voorbeschouwing PSV - N.E.C.

Voorbeschouwing PSV - N.E.C.

De last-minute overwinning tegen Go Ahead Eagles is van nog maar drie dagen geleden, maar vanavond staat alweer de volgende wedstrijd op het programma voor N.E.C. In Eindhoven mag de ploeg van Rogier Meijer in de laatste uitwedstrijd van het reguliere seizoen om 20.00 uur aantreden tegen PSV.

N.E.C. leek zondag tegen Go Ahead Eagles lang af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar jongeling Ibrahim Cissoko besloot vlak voor tijd anders. In de extra tijd tikte hij op aangeven van Mikkel Duelund namelijk van dichtbij de winnende treffer binnen, waarmee hij niet alleen voor dolle vreugde op de tribunes zorgde, maar N.E.C. ook in de race hield in de strijd om de achtste plaats op de ranglijst.

In de jacht op een ticket voor de play-offs staat vanavond een op het oog lastige horde te wachten. Een resultaat boeken bij PSV is niet veel ploegen gegeven, maar wellicht dat de Eindhovenaren nog kampen met de naweeën van het zure puntverlies (en daarmee het verlies van de laatste hoop op een eventueel kampioenschap) tegen Feyenoord, afgelopen zondag. De ploeg van trainer Roger Schmidt leek er in De Kuip met de winst vandoor te gaan, maar een (discutabele) penalty diep in de blessuretijd gooide roet in het Eindhovense eten. Feyenoorder Cyriel Dessers schoot uiteindelijk vanaf elf meter de PSV-droom in duigen door de eindstand op 2-2 te bepalen.

Natuurlijk zal PSV vanavond gewoon de grote favoriet zijn. De Eindhovenaren willen de laatste thuiswedstrijd van het seizoen uiteraard winnen en kunnen daarvoor gaan strijden met zo’n beetje dezelfde namen als afgelopen zondag. Alleen Joey Veerman is op het moment van schrijven nog een twijfelgeval, aangezien hij hinder ondervindt van een tik die hij in de wedstrijd tegen Feyenoord tegen zijn kuit kreeg. Roger Schmidt kiest er verder voor om vier spelers van Jong PSV bij de selectie te halen: Johan Bakayoko, Dennis Vos, Jenson Seelt en Mathias Kjølø.

Rogier Meijer lijkt te gaan starten met dezelfde elf spelers als zondag tegen Go Ahead Eagles. Wel ontbreekt Calvin Verdonk misschien op de bank. De verdediger miste de laatste training door ziekte. Edgar Barreto keert na blessureleed juist mogelijk terug in de selectie.

Natuurlijk is het seizoen voor N.E.C. al lang en breed geslaagd met de knappe handhaving in de Eredivisie, maar hoe prachtig zou het zijn als de ploeg zichzelf aan het eind van de rit nog weet te belonen met een plekje in de play-offs? Daarvoor geldt eigenlijk maar één opdracht: nog twee keer (zondag staat nog de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma) negentig minuten vlammen, allereerst vanavond in Eindhoven!

De aftrap in het Philips Stadion is om 20.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis en is in zijn geheel te zien op ESPN3. 

Door Teun van Thiel

Stand Eredivisie
6 Vitesse 51
7 Utrecht 47
8 H'veen 41
9 SC Cambuur 39
10 RKC Waalwijk 38
11 NEC 38
12 FC Groningen 36
13 Go Ahead 36
14 Sparta R'dam 35
15 Fortuna Sit. 35