Wedstrijdverslag

Zwaarbevochten gelijkspel voor N.E.C. op de Herdgang

Zwaarbevochten gelijkspel voor N.E.C. op de Herdgang

N.E.C. heeft de uitwedstrijd bij Jong PSV met 1-1 gelijkgespeeld. De Nijmegenaren speelden een matige eerste helft, maar kwamen in de slotfase van de wedstrijd toch nog langszij door een goal van invaller Thomas Beekman.

Vier dagen na de 1-4 overwinning op Jong Utrecht trad N.E.C. alweer in het strijdperk en wederom was met Jong PSV een beloftenteam de tegenstander voor de formatie van trainer Rogier Meijer. Door de driepunter in de Domstad steeg N.E.C. naar de vijfde plek op de ranglijst en omdat die positie verstevigd kon worden begonnen de Nijmegenaren fel op een regenachtige Herdgang. Na vijf minuten loste Souffian El Karouani het eerste schot op doel en even later plaatste Jonathan Okita na goed doorkoppen van Rangelo Janga de bal net langs de verkeerde kant van de paal. De intenties van N.E.C. waren in de eerste tien minuten van de wedstrijd duidelijk.

Ondanks de goede bedoelingen wisten de mannen uit de Keizerstad niet tot scoren te komen in de openingsfase en dat bood de Eindhovense talenten de kans om in de wedstrijd te komen. Langzaam maar zeker hield Jong PSV de bal wat langer in de ploeg en kreeg Norbert Alblas, die zoals te doen gebruikelijk onder de lat stond bij N.E.C., het wat drukker. De verdediging had moeite om onder de pressie die de Brabanders uitoefenden uit te spelen en geruime tijd waren snelle uitbraken de enige manier om gevaar te stichten. Uit één van die uitbraken creëerden de Nijmegenaren wel een enorme kans, maar Elayis Tavsan raakte na een fraaie individuele actie de paal.

Meer kon N.E.C. de weinige aanwezigen niet voorschotelen op aanvallend gebied en vlak voor de pauze moest het ook nog eens een tegengoal incasseren. Kristofer Kristinsson tikte een rebound binnen nadat hij eerder al de paal raakte. Een vervelend moment voor een tegengoal, maar meteen na de rust had het alweer 1-1 moeten zijn. Janga was eerder bij de bal dan de keeper van Jong PSV en tikte opzij naar Okita, die een uitgestoken been van een Eindhovense verdediger vond in plaats van het lege doel. Net als in de eerste helft startte N.E.C. fel en met invaller Terell Ondaan in de ploeg werd de jacht op de gelijkmaker ingezet.

Vrijwel direct na zijn inbrengen nam hij het PSV-doel al onder vuur. Die poging ging over en vijf minuten later mikte Okita de bal net naast. De ploeg van Meijer maakte een betere indruk dan in de eerste helft en de gelijkmaker hing in de lucht op de Herdgang. De gastheren trokken zich dan ook steeds verder terug en hoopten op die manier toch de 1-0 over de streep te kunnen trekken. Toch kwam N.E.C. steeds dichter bij een doelpunt en twintig minuten voor tijd dacht Janga de belangrijke treffer op zijn naam te krijgen. De spits van de Nijmegenaren kreeg een voorzet van Bart van Rooij recht op zijn voorhoofd en kopte in, maar de keeper van Jong PSV had een knappe reflex in huis.

In het laatste kwartier nam de technische staf nog wat meer risico door Thomas Beekman voor Kevin Bukusu te brengen en daarmee alles-of-niets te gaan spelen. Die beslissing bleek uiteindelijk goud waard. Beekman was degene die vijf minuten voor tijd het laatste zetje gaf na een scrimmage voor de goal van PSV daarmee zette hij de 1-1 op de borden. Daardoor mocht N.E.C. zelfs nog hopen op een winnende treffer in de absolute slotfase en Janga kreeg daar nog een grote mogelijkheid voor, maar hij kopte over. De gewenste driepunter kwam er dus niet meer, maar het ene puntje zorgt er wel voor dat de Nijmegenaren de vijfde stek iets vaster in handen hebben.

Keuken Kampioen Divisie Zondag 6 december 2020 Stadion De Vliert
FC Den Bosch
12:15
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 37
2 Almere City 31
3 Graafschap 31
4 NAC Breda 28
5 NEC 27
6 FC Volendam 24
7 Telstar 22
8 FC Eindhoven 21
9 Excelsior 20
10 Roda JC 20