Maatschappelijk

Zwaluwen Jeugd Actie ondersteunt project Elektrisch Rolstoelvoetbal van N.E.C. 

Zwaluwen Jeugd Actie ondersteunt project Elektrisch Rolstoelvoetbal van N.E.C. 

In juni jongstleden startte N.E.C. Maatschappelijk met een primeur in Nederland: Elektrisch Rolstoelvoetbal. Onder toeziend oog van supporters verwezenlijkten 28 kinderen - allen gebonden aan een rolstoel - hun droom om als voetbal(st)er voor N.E.C. uit te komen. Deze week verbond de Zwaluwen Jeugd Actie zich aan het initiatief met een prachtige bijdrage.  

Eerder deze week ontving N.E.C. uit handen van Ate Brunnekreef, coördinator van district Oost van de Zwaluwen Jeugd Actie, een cheque ter waarde van €7.500,-. Brunnekreef zegt hierover: “De Zwaluwen Jeugd Actie wil dat iedereen kan genieten van voetbal. Ook kinderen met een beperking. Wij zetten ons hier dan ook met hart en ziel voor in en zijn blij om op deze manier een bijdrage te leveren aan het fantastisch project dat N.E.C. heeft opgezet.” 

Bart de Lange, projectcoördinator van N.E.C. Maatschappelijk, vult aan: “Het is geweldig dat de Zwaluwen Jeugd Actie een dergelijk bedrag ter beschikking stelt. Op deze manier maken zij, samen met de KNVB, IT4Kids, de gemeentes uit het Rijk van Nijmegen en Spieren voor Spieren, dit project mogelijk. Wij kijken, na de geweldige clinic van vorige maand, enorm uit naar de officiële start in september.” 

De wekelijkse trainingen van het Elektrisch Rolstoelvoetbal worden vanaf 17 september georganiseerd op de Sint Maartenskliniek.  

Bekijk hier de succesvolle clinic van 15 juni.  

Stand Eredivisie
7 Utrecht 54
8 Heer'veen 46
9 RKC Waalwijk 41
10 Vitesse 40
11 Go Ahead 40
12 NEC 39
13 Fortuna Sit. 36
14 FC Volendam 36
15 Excelsior 32
16 FC Emmen 28