NIEUWS

Kaartverkoopinformatie TOTO KNVB Bekerfinale

datum icoon 18-03-2024
readtime icoon 5 min leestijd

UPDATE 20-03-2024: In overleg met SV NEC is besloten, na meerdere vragen over de samengevoegde ringen/secties, sectie rood te scheiden in twee kleuren. Zo is het voor supporters mogelijk om vrijdag een kaart voor de eerste (rood) óf tweede ring (goud) aan te schaffen.

N.E.C. speelt op zondag 21 april om 18.00 uur de finale van de TOTO KNVB Beker! In totaal kunnen 17.500 N.E.C.-supporters aanwezig zijn bij het slotstuk van het bekertoernooi. Onderstaand de eerste informatie omtrent de kaartverkoop.

De wedstrijdorganisatie van de bekerfinale ligt in handen van de KNVB en zij bepalen hierin de kaartprijzen, vervoersregimes en extra mogelijkheden voor beide clubs. De afgelopen periode hebben N.E.C. en Feyenoord zich hard gemaakt om zoveel mogelijk kaarten beschikbaar te krijgen voor de bekerfinale. Dit heeft ertoe geleid dat beide clubs evenveel tickets aan kunnen bieden aan hun achterban. Het is hierbij een vereiste dat alle wedstrijdkaarten op naam worden verkocht.

Vervoerswijze

Mobiliteit rondom de bekerfinale is een uitdaging, gezien de beperkte parkeermogelijkheden bij het stadion. Daarbij is het voor N.E.C.-supporters niet toegestaan om per trein af te reizen naar Feijenoord Stadion De Kuip. Hierdoor kan er, afhankelijk van de sectie waarin de supporter een wedstrijdkaart aanschaft, worden gekozen voor een auto- of busarrangement.

Seizoenkaarthouders

Seizoenkaarthouders van N.E.C. zijn ervan verzekerd een kaart voor de bekerfinale te kunnen bemachtigen. Zij krijgen vanaf vrijdag 22 maart (10.00 uur online of vanaf 12.00 uur bij de receptiebalie) tot en met woensdag 27 maart 11.00 uur exclusief de kans om één wedstrijdkaart aan te schaffen.

In overleg met de supportersvereniging is ervoor gekozen om seizoenkaarthouders van 27 maart 12.00 uur tot en met vrijdag 29 maart 11.00 uur de kans te geven om één extra wedstrijdkaart aan te schaffen, voor een gekoppelde clubkaarthouder in zijn/haar account. Alle seizoenkaarthouders ontvangen een mail van N.E.C. met meer informatie en uitleg hoe je kunt koppelen met andere clubkaarthouders.

Clubkaarthouders

Vanaf vrijdag 29 maart 12.00 uur is het voor alle supporters met een N.E.C.-clubkaart mogelijk om een wedstrijdkaart te bemachtigen voor de bekerfinale.

N.E.C. Juniors- & Squad

Ook aan de N.E.C. Juniors en Squad is gedacht. Er zal een speciaal kidsvak ingericht worden in De Kuip. Het is voor een lid van de kidsclub mogelijk om vanaf 22 maart (10.00 uur online of vanaf 12.00 uur bij de receptiebalie) twee kaarten aan te schaffen (kind + ouder/verzorger). Voor deze groep supporters geldt een verplichte buscombi. Ook N.E.C. Junior- & Squadleden ontvangen nog een mail met meer informatie omtrent kaartverkoop voor het speciale kidsvak.

N.E.C. Fanplein

De KNVB en Stadion Feijenoord bieden N.E.C. de mogelijkheid om een fanplein in te richten bij het stadion. Echter is deze ruimte zeer beperkt en niet voor alle vakken toegankelijk. Hieronder is te zien welke vakken er wél en geen toegang geven tot het N.E.C. Fanplein, voorafgaand aan de aftrap van de bekerfinale.

Verkoop per zone

Zoals in onderstaande afbeelding te zien is, is de kaartverkoop ingericht op basis van zones/kleuren. Je koopt een kaart voor een bepaalde kleur, dus niet voor een specifiek vak. De daadwerkelijke wedstrijdkaart met daarop het betreffende vak, rij en stoel wordt bij het instappen van de bus- en/of aankomst op het parkeerterrein vergeven, waardoor verzekerd kan worden dat jij als N.E.C.-supporter samen met je vrienden af kan reizen én de wedstrijd kan bekijken. Samen in dezelfde bus/auto = samen de wedstrijd bijwonen!

Mindervalide / blindentribune

Tijdens de bekerfinale is het uiteraard ook voor mindervalide en blinden/slechtzienden supporters mogelijk om de wedstrijd bij te wonen. N.E.C. neemt hiervoor contact op met supporters die in het Goffertstadion van deze mogelijkheid gebruikmaken.

Opbouw ticketprijs 

De prijs voor het bijwonen van de bekerfinale is afhankelijk per sectie/kleur. De prijs is opgebouwd uit de volgende elementen:
-Toegangskaart (vastgesteld door de KNVB)

  • Oranje €25,80 (sfeervak)
  • Rood €25,80
  • Groen €43,-
  • Paars €43,-
  • Roze €32,-
  • Blauw €64,-

-Busvervoer €32,70 (vastgesteld door vervoerspartner)
-Begeleidingskosten €5,– (vastgesteld door N.E.C.)
-Calamiteitenfonds €2,– (vastgesteld door N.E.C.)
-Mobiliteitsfee €5,- (vastgesteld door mobiliteitspartner)
-Handlingskosten €2,50 (vastgesteld door N.E.C.)

Zwarthandel

Let op: kaarten voor de bekerfinale kunnen louter aangeschaft worden via de officiële ticketingkanalen van N.E.C. Nijmegen. Tribunetickets die gerelateerd kunnen worden aan zwarthandel worden geblokkeerd en de eigenaar van het ticket wordt de toegang tot het stadion ontzegd. Diegene die een ticket via de officiële weg heeft aangeschaft, maar vervolgens weer op de markt brengt, zal een stadionverbod van achttien maanden en een geldboete van €450,- opgelegd kunnen krijgen door de KNVB.