N.E.C. komt niet verder dan gelijkspel tegen S.C. NEC

N.E.C. heeft vanochtend met 2-2 gelijkgespeeld tegen S.C. NEC. In het snikhete Nijmegen opende Van Ottele in de eerste helft de score, maar na de onderbreking kwamen ‘de bezoekers’ tot tweemaal toe op gelijke hoogte.

Het duel, dat aanvankelijk om 18.00 uur stond ingepland, startte om 10.00 uur en kende vanwege de warme temperatuur een kortere speeltijd dan twee keer 45 minuten. Bij N.E.C. ontbraken Alblas (mee met de O21), Bruijn, Barreto, De Wolf, Van Rooij en Bukusu ontbraken aan de kant van de Nijmegenaren.

De start van het duel was evenwichtig en pas na dertien minuten kon de eerste kans worden genoteerd. Velikonja versierde een vrije trap, waarna hij de bal hoogstpersoonlijk op de bovenkant van de lat schoot. Tot verder gevaar leidde het niet en de volgende mogelijkheid viel pas te noteren na een klein halfuur. Van Ottele legde aan voor een afstandsschot, maar zijn poging werd gekeerd door de doelman. Enkele pogingen van El Karouani en Velikonja leverden later ook geen kansen treffers op. Toch liet het openingsdoelpunt niet lang meer op zich wachten. Na een goed uitgespeelde vrije trap (snelle hervatting van Okita en scherpe voorzet van Fase) was Van Ottele het eindstation en hij schoot de bal rustig in het lege doel. De 1-0 bleek eveneens de ruststand.

Na een korte onderbreking, die slechts enkele minuten duurde, wilde de ploeg van trainer Rogier Meijer de voorsprong uitbreiden. Echter lag binnen één minuut de bal in het doel van Schuurman. S.C. NEC was het scherpst na een matige redding van Schuurman en kon de gelijkmaker simpel binnentikken. Een nieuwe voorsprong voor N.E.C. verscheen alweer snel op het scorebord na een fraaie actie van Romeny. De aanvaller ontving de bal van Beekman, nam hem in de draai mee en omspeelde de doelman soepel. Het lege doel was nadien een simpele prooi. Na de 2-1 bleef N.E.C. op zoek gaan naar een derde doelpunt, maar de doelman van S.C. NEC kon zich meermaals onderscheiden met prima reddingen. De doelman werd beloond voor zijn reddingen, want enkele minuten later trok S.C. NEC de stand weer gelijk. Lartey Sanniez speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor een middenvelder van de bezoekers met een tackle bij de bal kon komen. Tot ieders verbazing vloog de bal vervolgens, van een meter of 30, over Schuurman de goal in: 2-2. N.E.C. kreeg nog één kans voor de overwinning nadat de scheidsrechter twee minuten voor tijd naar de stip wees na een overtreding op Beekman. Romeny ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden. Het resulteerde in een 2-2 gelijkspel.