N.E.C. verliest oefenduel op bezoek bij KRC Genk

N.E.C. heeft vanmiddag een nederlaag geleden in een oefenwedstrijd op bezoek bij KRC Genk. Op het trainingscomplex van de Belgisch kampioen werd het 3-1 in het voordeel van de gastheren. De Nijmeegse treffer kwam op naam van Ayman Sellouf.

De aanvoerdersband zat vanmiddag om de armen van Rens van Eijden. De verdediger maakte na maandenlang blessureleed zijn langverwachte rentree in de basis, nadat hij afgelopen week ook al in actie kwamen in de uitwedstrijd tegen NAC Breda, bij de Nijmegenaren. Bij N.E.C. ontbraken Van Rooij en Van de Looi wegens interlandverplichtingen.

Het eerste bedrijf waren er weinig kansen te noteren op het trainingscomplex van KRC Genk. Toch kwam de thuisploeg na twintig minuten voetbal op voorsprong. In één van de weinige speldenprikjes die werden uitgedeeld schoot aanvoerder Dewaest in de rebound na een vrije trap feilloos raak. Een kleine tien minuten later moest Sturing met een lichte blessure naar de kant, nadat hij verkeerd terechtkwam na een duel. Odenthal was zijn vervanger.

Na de onderbreking wisselde het Nijmeegse trainerstrio wederom. Zo kwamen Schuurman, Sellouf en Velikonja binnen de gelederen, wat overigens ten koste ging van Branderhorst, Dijkstra en Flemming. De wissels hadden tot gevolg dat de Nijmegenaren, zeker met de creatieve Sellouf op het middenveld, meer aan voetballen kwamen. Tot teleurstelling van de bezoekers was het echter opnieuw Genk dat na rust de eerste treffer noteerde. El Karouani, die enkele minuten eerder binnen de lijnen was gekomen, veroorzaakte middels een overtreding een strafschop. Deze werd rustig binnengeschoven door Heijnen. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de marge, want twee minuten na de 2-0 kwam ook N.E.C. op het scorebord te staan. Na een goede actie van Lartey Sanniez leverde de back de bal af aan Sellouf, die op zijn beurt de Belgische goalie passeerde: 2-1. Na de aansluitingstreffer kwamen de Nijmegenaren nog dicht bij de gelijkmaker, maar de doelman reageerde uitstekend op een inzet van Velikonja. In de slotfase moest N.E.C. alsnog de 3-1 slikken nadat Paintsil aan buitenspel ontsnapte en Schuurman verschalkte.

Opstelling N.E.C.: Branderhorst (46. Schuurman), Lartey Sanniez (79. Hoogveld), Van Eijden, Sturing (30. Odenthal), Kuipers (68. El Karouani), Overtoom, Dijkstra (46. Sellouf), Van Landschoot, Wolters (68. Musaba), Flemming (46. Velikonja) en Romeny (68. Okita).