N.E.C. wint doelpuntrijk oefenduel van Sparta

N.E.C. heeft woensdagmiddag Sparta Rotterdam in een oefenwedstrijd opzij gezet met 3-4. In een koud en regenachtig Spangen toonden de Nijmegenaren veerkracht en bogen een 3-1 achterstand om in een 3-4 overwinning.

N.E.C., dat aantrad met veel reservespelers, startte prima aan het oefenduel. Achterin gaf de Nijmeegse defensie, onder leiding van captain Rens van Eijden, amper iets weg. Nadat de wedstrijd een paar minuten oud was, kreeg N.E.C. een vrijetrap toegekend randje zestien. Sparta-keeper Tim Coremans moest zich strekken om die inzet te keren.

De ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht, waarbij de kansen schaars waren. In de 35e minuut brak de wedstrijd dan toch open. Joel Piroe wist wat ruimte voor zichzelf vrij te maken en schoot met een laag en geplaatst schot raak: 1-0.

Direct na de openingstreffer, bracht Tom Overtoom met een geplaatst schot zijn N.E.C. weer op gelijke hoogte. Met een 1-1 ruststand gingen de ploegen aan de thee.

De tweede helft leek besteed aan de Spartanen. In korte tijd liepen de gastheren uit met twee doelpunten. Eerst scoorde Dante Rigo de 2-1 in de 53e minuut en maakte zijn teamgenoot Lars Veldwijk er enkele minuten later met zijn hoofd 3-1 van.

Even leek N.E.C. af te stevenen op een 3-1 verlies in stadion Het Kasteel, maar Ayman Sellouf bracht plots de spanning terug met een aansluitingstreffer: 3-2. De wanorde achterin bij Sparta hield vervolgens aan, want invaller Thomas Beekman kon minuten later de 3-3 binnen tikken. Na de knappe comeback, ging N.E.C. op zoek naar de overwinning- en die kwam er. en

Anthony Musaba snelde langs zijn tegenstander en schoot met een laag schot raak in de hoek. In tien minuten deden de Nijmegenaren de wedstrijd compleet kantelen en hielden in de slotfase stand: eindstand, 3-4.