Reserves N.E.C. pakken in laatste minuten een punt tegen de reserves van Fortuna Sittard

N.E.C. trapte op een zonnige maandagmiddag af tegen Fortuna Sittard voor een duel in de reservecompetitie. Trainer Rogier Meijer maakte van de gelegenheid gebruik om een groot aantal spelers uit de A-selectie ritme op te laten doen. Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd was de terugkeer op het veld van aanvoerder Rens van Eijden, die tot nu toe het gehele seizoen miste door een knieblessure.

Het duel werd afgetrapt om 14.00 uur in de Goffert. Nadat de ploegen ongeveer een kwartier nodig hadden om even warm te draaien, kwam de wedstrijd goed op gang. De linkerkant van N.E.C. met Calvin Verdonk en Ibrahim Cissoko vonden elkaar makkelijk en kwamen tot de eerste schoten richting de Sittardse goal, wat niet leidde tot groot gevaar. De eerste echte serieuze doelpoging kwam van de voeten van Jordy Bruijn, die een vrije trap rakelings langs de linker kruising zag vliegen. Waar bij N.E.C. de kansen niet afgemaakt werden, wist Fortuna wel te scoren. Tijani Nosling wist op fraaie wijze het net te vinden. De aanvaller draaide knap weg en volleerde vervolgens de bal hard achter Robin Roefs. N.E.C. kwam via Bo Geurts en Joep van der Sluijs nog wel tot mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Na rust bracht N.E.C. drie nieuwe impulsen binnen de lijnen in de namen van Giovanni Zwikstra, Michaƫl Dangi en Guus Gertsen. In een tweede helft die weinig spektakel bood was het wederom Nosling die voor Fortuna de score verdubbelde. Met een schot in de korte hoek verraste hij doelman Roefs en zette zijn ploeg zo op 0-2. De Nijmegenaren brachten Kees van Lindert als aanvallende versterking en dit betaalde zich gelijk uit. De buitenspeler werkte de bal binnen enkele minuten achter doelman Michael Verrips en bracht de stand zodoende op 1-2. De ploeg uit de keizerstad ging hierna haastig op zoek naar de gelijkmaker. Dit bleef niet onbeloond. In extremis wist de ploeg door een doelpunt van Dangi nog op gelijke hoogte te komen en kon hierdoor met een 2-2 stand tevreden van het veld stappen.