Oefenduel Donderdag 16 november 2023, 20:00 Erve Asito
Heracles Almelo
0 0
N.E.C. speelt gelijk in oefenduel op bezoek bij Heracles Almelo

De oefenwedstrijd tussen Heracles Almelo en N.E.C. heeft vanmiddag geen winnaar opgeleverd. Op Erve Asito werd er niet gescoord, waardoor beide ploegen tevreden moesten zijn met een 0-0 eindstand.

Bij N.E.C. keerde Philippe Sandler terug in de wedstrijdselectie en de 26-jarige verdediger droeg direct de aanvoerdersband bij de Nijmegenaren. Verder ontbraken er met Lasse Schöne, Bram Nuytinck, Jasper Cillessen, Sontje Hansen en Dirk Proper verschillende spelers, naast de al langer afwezige Brayann Pereira en Bas Dost.

Beide ploegen werkten een weinig enerverende eerste helft af. Het was N.E.C. dat via Koki Ogawa nog het dichtst in de buurt van de openingstreffer kwam. De Japanse spits mikte bij zijn eerste poging, na een goede actie van Olden Larsen, met het hoofd naast het doel van Michael Brouwer. Enkele minuten later ontving Ogawa de bal op een presenteerblaadje, maar gooide een verdedigende Heraclied zich voor de bal waardoor een Nijmeegs doelpunt werd voorkomen.

Na de rust waren de kansen eveneens schaars. De thuisploeg kwam via Mohamed Sankoh gevaarlijk voor het doel van Robin Roefs, maar de uitgekomen doelman voorkwam met het hoofd een tegengoal. Op het uur was aan de overkant Rober González kansrijk, maar de Spanjaard mikte uit vrijstaande positie van buiten de zestien over het doel.

Spannende slotfase

In de slotfase drong N.E.C. nogmaals aan. Via een hoekschop van Mees Hoedemakers moest Brouwer zich strekken op een kopbal van Luc Netten. Een minuut later was het de beurt aan Magnus Mattsson om het Almelose doel onder vuur te nemen, maar zijn schot was een simpele prooi voor de doelman. De laatste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Mario Engels ontving één minuut voor tijd de bal op de rand van de zestien, draaide weg bij zijn directe tegenstander en vond de paal op zijn weg. Gescoord werd er dus niet, waardoor scheidsrechter Mulder na ruim negentig minuten affloot met een 0-0 eindstand op het scorebord.

Opstelling N.E.C.: Roefs; Van Wermeskerken, Sandler (46. Ross), Verdonk (61. Netten), Baas (61. Van Rooij); Hoedemakers, González, Sano; Tavsan (46. Can Sönmez), Ogawa (61. Mattsson), Olden Larsen