Voorbereiding Zaterdag 20 juli 2019, 12:00 Only Friends Sportcentre
Almere City FC
2 2
N.E.C.
Voorbeschouwing N.E.C. - Heracles Almelo
Na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam afgelopen zaterdag hing er, logischerwijs, een droevige stemming in de Goffert. N.E.C. had in eigen huis zijn meerdere moeten erkennen in directe concurrent Sparta Rotterdam en het zal aankomende zondag, wanneer het Heracles Almelo ontvangt, dan ook nóg meer gebrand zijn de drie punten in Nijmegen te houden. Een voorbeschouwing.

N.E.C.

Via Gregor Breinburg kreeg N.E.C. al vroeg in het duel met de Rotterdammers afgelopen zaterdag een uitgelezen kans de score te openen. De aanvoerder mocht voor de derde keer dit seizoen aanleggen vanaf elf meter, maar waar hij tegen Roda JC eerder dit jaar tot twee keer toe wel trefzeker was, faalde hij nu oog in oog met doelman Roy Kortsmit. Even later zag Breinburg Sparta Rotterdam wel tot scoren komen en het was uitgerekend oud-N.E.C.’er Paco van Moorsel die de enige treffer van de avond voor zijn rekening nam: 0 – 1. N.E.C. bleek in het vervolg niet bij machte om nog een gelijkmaker te forceren en leed zodoende zijn vijfde nederlaag op rij.

Met name mineur dus in het Goffertstadion, maar na afloop van het weekend toch ook weer relativering. Na 24 wedstrijden heeft de ploeg van Peter Hyballa 25 punten en dat zijn er slechts 4 minder dan nummer 9 Willem II. Het gat met de nummer 16 van de Eredivisie, Go Ahead Eagles, is met 6 punten dus groter. Het duel van zondag tegen Heracles Almelo is dus opnieuw een bijzonder cruciale, eentje waarbij de steun van een vol Goffertstadion doorslaggevend kan zijn.

Zorg dat je erbij bent!

Heracles Almelo

De bezoekers uit Almelo waren afgelopen weekend niet opgewassen tegen Ajax, ondanks dat het met een verrassende 1 – 1 tussenstand nog wel de kleedkamers opzocht in de rust – het was Samuel Armenteros geweest die een vroege openingstreffer van Kasper Dolberg onschadelijk had gemaakt. Via treffers van Matthijs de Ligt, Davinson Sánchez en Bertrand Traoré zouden de Amsterdammers echter alsnog eenvoudig uitlopen naar een 4 – 1 zege.

Door deze nederlaag blijft Heracles Almelo steken op 28 punten en dat zijn er dus precies 3 meer dan N.E.C. Een eventuele zege van onze mannen zou beide ploegen weer op gelijke hoogte brengen. Daarvoor zal echter wel een ander N.E.C. voor de dag moeten komen dan in het treffen in Almelo eerder dit seizoen. Op de koude vrijdagavond van 2 december jongstleden liep N.E.C. in het Polman Stadion tegen een 2 – 0 nederlaag aan. Ook daar was het Armenteros die een van de twee treffers voor zijn rekening nam; met de Zweed, die tot op heden 12 keer trefzeker was, dient zondag dus serieus rekening gehouden te worden.
N.E.C. boekt belangrijke zege op Heracles
In een nat en regenachtig Goffertstadion trad N.E.C. vanmiddag aan tegen Heracles Almelo. Na vijf nederlagen op rij was een overwinning nu meer dan welkom, zeker gezien het feit dat zowel Go Ahead Eagles, ADO Den Haag, PEC Zwolle, Excelsior als Sparta Rotterdam eerder dit weekend al punten hadden gepakt.

De Nijmeegse formatie trad wederom aan in een vijfmans verdediging, maar voorin werd een plaats ingeruimd voor jongeling Groeneveld. Nadat hij ook al in Almelo mocht invallen, werd zijn goede spel bij de jeugd nu beloond met zijn eerste basisplaats in de Eredivisie.

N.E.C. opende sterk. In een hoog tempo en met een felle strijd werd het doel van Bram Castro gezocht. Dit leidde tot enkele kansjes, maar gejuicht mocht er nog niet worden. Na een klein kwartier voetballen mochten de meegereisde uitsupporters dit wel. Uit de eerste mogelijkheid voor Heracles ontstond direct groot gevaar. Na een prima voorzet vanaf de linkerflank werd Bradley Kuwas omver gelopen door André Fomitschow. Arbiter Van Boekel wees resoluut naar de stip. Nadat zijn eerste poging over moest, benutte Samuel Armenteros ook zijn tweede poging.

N.E.C. was eventjes de weg kwijt, maar herpakte zich snel. Fomitschow werd door Peter Hyballa geslachtofferd ten faveure van nieuwkomer Lorenzo Burnet. Koud in het veld kwam daar direct de gelijkmaker. Heinloth stoomde door over de rechterflank en bediende Von Haacke op maat. Zijn inzet werd weliswaar van richting veranderd, maar de bal hobbelde wel rustig het doel in. N.E.C. had de smaak te pakken en invaller Burnet liet direct van zich horen. Na ruim een half uur belandde zijn afgeslagen voorzet voor de voeten van Heinloth. De Duitser aarselde geen moment en haalde verwoestend uit: 2-1.

Met deze comfortabele ruststand was het maar de vraag hoe beide ploegen weer uit de kleedkamer zouden komen. Heracles deed dit duidelijk iets beter, maar hoewel de Almeloërs wat meer dreiging naar voren haddden, bleven grote kansen uit.

Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Uit een vrije trap kopte Golla, via de rug van Hoogma, de bal in de verre hoek. N.E.C. kwam daarna niet meer in gevaar, hoewel een fantastische goal van Gosens nog wel werd afgekeurd wegens buitenspel. N.E.C. kreeg daarna nog volop kansen om de score verder op te voeren, maar liet dit na.

Door deze zeer belangrijke overwinning deelt N.E.C. nu de tiende plek met de tegenstander van vandaag, evenals FC Groningen. Volgende week speelt N.E.C. wederom een belangrijke wedstrijd, in en tegen Den Haag.

In Person Man of the Match: Wojciech Golla
Voorbereiding Vrijdag 26 juli 2019 Sportpark de Kamp
N.E.C.
19:00
RKC Waalwijk

Stand Keuken Kampioen Divisie