Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 7 december 2018, 20:00 Stadion de Vliert
FC Den Bosch
N.E.C.
Voorbeschouwing FC Den Bosch – N.E.C.

N.E.C. neemt het vanavond in Den Bosch op tegen de plaatselijke FC, de verrassende koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Bosschenaren hebben sinds de komst van clubeigenaar Kakhi Jordania de weg omhoog ingezet en het pad dat ze bewandelen heeft tot dusverre geleid naar de koppositie op de ranglijst. De afgelopen twee wedstrijden speelden de Brabanders gelijk (zowel uit bij Jong FC Utrecht als thuis tegen SC Cambuur werd het 1-1), maar de acht (!) wedstrijden daarvoor werden door de ploeg van trainer Wil Boessen allemaal in winst omgezet.

Door Teun van Thiel

Het gelijkspel van afgelopen maandag (tegen Jong FC Utrecht) was verrassend te noemen. Het gebeurde in een toch al verrassend verlopen speelronde, waarin N.E.C. met 5-1 won van het lang ongeslagen FC Volendam, koploper Go Ahead Eagles met 5-1 klop kreeg van Jong PSV, FC Twente met 2-5 onderuit ging tegen Jong Ajax en Sparta met 3-0 over de knie ging bij Helmond Sport, dat juist meer dan tweehonderd dagen niet meer gewonnen had. 

N.E.C. poetste met de afgetekende 5-1 overwinning op Volendam het geschonden blazoen weer een beetje op, hoewel het nog wel op een 0-1 achterstand werd gezet door aanvaller Boy Deul. Jonathan Okita, Brahim Darri (2x), Rens van Eijden en Anass Achahbar scoorden daarna echter voor de ploeg van Jack de Gier, die zo eindelijk weer eens drie punten kon bijschrijven. 

Bij FC Den Bosch zijn met name aanvallende middenvelder Stefano Beltrame (gehuurd van Juventus) en spits Rauno Sappinen (gehuurd van FC Flora Tallinn) spelers om de in gaten te houden. De Italiaan en de Est wisten tot dusverre allebei zes keer te scoren, maar zijn ook voetballend belangrijk voor de ploeg. 

Bij N.E.C. keert middenvelder Joey van den Berg na een schorsing terug in het elftal. Leroy Labylle lijk weer af te zakken naar zijn vertrouwde linksbackpositie, terwijl voorin Brahim Darri weer een plekje in de basisopstelling krijgt. Rechtsback Guus Joppen is ook weer fit genoeg om zich bij de selectie te voegen. Hij begint waarschijnlijk op de bank. 

Het gat tussen N.E.C. en FC Den Bosch bedraagt op het moment acht punten. Aan N.E.C. de taak dat gat te verkleinen tot vijf punten, zich weer bovenin de ranglijst te gaan nestelen en FC Den Bosch de eerste nederlaag sinds lange tijd te laten lijden. Het zal gezien de goede serie van FC Den Bosch een lastige opgave worden, maar had FC Volendam ook geen lange zegereeks voor het treffen met N.E.C?

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 14 december 2018 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
MVV

Stand Keuken Kampioen Divisie
5 TOP Oss 30
6 Roda JC 28
7 Almere City 28
8 Jong PSV 26
9 Jong Ajax 25
10 NEC 25
11 MVV Maastr. 23
12 SC Cambuur 22
13 FC Volendam 21
14 RKC Waalwijk 20