Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 30 november 2018, 20:00 Goffertstadion
N.E.C.
5 1
FC Volendam
Voorbeschouwing N.E.C. - FC Volendam

Vanavond ontvangt N.E.C. in het eigen Goffertstadion FC Volendam. In de Noord-Hollanders treft de ploeg van trainer Jack de Gier een ploeg in bloedvorm. FC Volendam begon het seizoen ronduit slecht, maar sinds Hans de Koning als trainer acht wedstrijden geleden het roer overnam van Misha Salden verloor 'het andere Oranje' geen wedstrijd meer. In de laatste vijf wedstrijden wist Volendam zelfs vier keer te winnen (Jong Ajax, Jong FC Utrecht, MVV en FC Dordrecht). Tegen SC Cambuur werd gelijkgespeeld. Dertien punten uit vijf wedstrijden dus en eerlijk is eerlijk, daar steken de vier punten die N.E.C. in die wedstrijden bijeensprokkelde schril tegen af.

Door Teun van Thiel

Afgelopen week kregen trainer Jack de Gier en consorten een nieuwe tik te verwerken. Uit bij RKC werd met 1-0 verloren en daarmee bleek het gelijkspel tegen Sparta slechts een tijdelijke opleving te zijn geweest. Er is N.E.C. alles aan gelegen om de Volendamse furie vanavond te temmen en de opwaartse spiraal waar de wijdbroeken in zitten tot stilstand te brengen. Alleen met goede resultaten is een sportieve crisis in Nijmegen af te wenden en of dat met mooi of lelijk voetbal wordt bewerkstelligt zal iedereen die N.E.C. een warm toedraagt op het moment een zorg zijn. N.E.C. is door de slechte serie afgezakt naar de tiende plek op de ranglijst, maar zou bij winst zomaar in één speelronde weer drie plekken kunnen stijgen. Een eventuele nederlaag zou echter ook drie plaatsen op de ranglijst kunnen kósten. 

N.E.C. moet het in de wedstrijd tegen FC Volendam in ieder geval doen zonder Joey van den Berg. De middenvelder kreeg in Waalwijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen is daarom geschorst. Ook Kevin Jansen en Tom Overtoom zullen geen deel uitmaken van de selectie. Bij FC Volendam ontbreekt in ieder geval middenvelder Joey Veerman, die kampt met de naweeën van een gebroken middenvoetsbeentje. 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 14 december 2018 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
MVV

Stand Keuken Kampioen Divisie
5 TOP Oss 30
6 Roda JC 28
7 Almere City 28
8 Jong PSV 26
9 Jong Ajax 25
10 NEC 25
11 MVV Maastr. 23
12 SC Cambuur 22
13 FC Volendam 21
14 RKC Waalwijk 20