Algemeen

Alexander Prent, op de grens van een avontuur?

Hij speelde dit seizoen al 693 minuten in het eerste elftal van N.E.C. en nu staat hem misschien een nieuw avontuur te wachten. Van een goede invalbeurt tegen Heracles Almelo naar een stage bij Halmstads BK in Zweden en nu weer terug in Nijmegen. Hoe gaat het met de razendsnelle rechtsbuiten van N.E.C., Alexander Prent.

Welkom terug, hoe was het in Zweden?
"Het was een spannende ervaring die erg onverwachts opdook. In de paar dagen dat ik er was heb ik een goede indruk gekregen van de stad en de club. Halmstads BK is een mooie club en ligt in de gelijknamige plaats aan de kust. Ik heb daar meegetraind en mijn visitekaartje af kunnen geven aan de trainer en club."

Je hebt daar ook een wedstrijd gespeeld. Hoe ging het?
"We speelden met Halmstads BK een oefenwedstrijd tegen Nordsjaelland, een middenmoter uit de Deense competitie. Omdat Halmstads de laatste competitiewedstrijd met maar liefst 9 - 0 had verloren, was de trainer gebrand op een goed resultaat. De wedstrijd was in Denemarken, we wonnen met 2-4 en ik maakte de 4e voor Halmstads."
Bekijk Alexanders goal op: http://www.hbktv.se/vinst-mot-nordsjaelland

Zijn ze in Zweden tevreden over jouw stageperiode?
"Ik heb veel gesproken met de trainer, Janne Andersson. Na de tweede training vertelde hij me dat hij erg tevreden was over mijn kwaliteiten. Ook zei hij me dat hij uitkeek naar de oefenwedstrijd om me daar in een wedstrijdsituatie te zien. Daarom ben ik ook heel erg blij dat ik een vrij goede wedstrijd speelde en een doelpunt kon maken. De trainer vertelde me dat hij me graag wilde hebben en heeft dat ook doorgegeven aan hun technisch directeur die nu de onderhandeling voert namens Halmstads BK."

Verwacht je te vertrekken naar Scandinaviƫ?
"De kans dat het doorgaat, is vrij groot. Ik heb er een goed gevoel over en dat is gelukkig ook wederzijds. Natuurlijk is de voetballerij onvoorspelbaar en kan je zoiets nooit met 100% zekerheid zeggen, maar onder voorbehoud is de kans groot dat het doorgaat. Het is dan de bedoeling dat ik op 1 januari aansluit bij de groep."

Wat zijn jouw verwachtingen van Halmstads BK en het land Zweden?
"Ik word gehaald als een versterking voor het team dus wil ik dan ook belangrijk zijn. Ik ga er alles aan doen om een goed seizoen te draaien en me er zo goed als mogelijk te presenteren. De Zweedse competitie wordt in verschillende landen gezien als een kweekvijver voor talent, geen verkeerde competitie voor mij. Het is voor mij zowel sportief als financieel een verbetering en ik zie het als een prachtige uitdaging. Het land Zweden is prachtig met veel natuur, de stad Halmstads heeft een mooie binnenstad en ligt in het zuiden van het land aan de kust. Alles is goed geregeld in Zweden, wat dat betreft lijkt het wel op Nederland al is er in Zweden veel meer ruimte dan hier."

Je bent in ieder geval nog een tijdje bij N.E.C, hoe kijk jij naar de komende uitwedstrijd tegen FC Utrecht?
"Omdat ik uit de buurt van Utrecht kom, ben ik in mijn jeugd bij veel thuiswedstrijden van FC Utrecht geweest. Ik kom er trouwens nog steeds. FC Utrecht-uit is traditiegetrouw een moeilijke wedstrijd. Toch zie ik kansen voor ons omdat FC Utrecht wel last zal hebben van het 'thuissyndroom'. Wij moeten scherp beginnen en hen niet in hun spel laten komen want als het publiek erachter gaat staan, krijgen we het wel lastig. Het scheelt wel dat Sanmartean niet meedoet, dat is echt een goede speler. Ik denk dat we een goede kans maken om FC Utrecht te verrassen en de drie punten mee naar Nijmegen kunnen nemen."

Tot slot, voor het geval jouw avontuur doorgaat, hoe kijk jij dan terug op je periode bij N.E.C?
"Mijn tijd is hier gelukkig nog niet helemaal ten einde hoor! Maar de periode bij N.E.C. is voor mij getekend door blessures. Op de verkeerde momenten kreeg ik zware blessures en ook de verschillende trainerswisselingen maakten het niet gemakkelijker. Ik ben niet uitgegroeid tot een vaste waarde wat ik jammer vind. Toch ben ik blij dat N.E.C. mij de kans heeft geboden op het hoogste niveau. Ik zal altijd goede herinneringen blijven bewaren aan deze mooie club. Ik had aan het begin van het seizoen gehoopt op een langer verblijf en dan komt opeens Halmstads BK plotseling voorbij. Dan blijkt maar weer hoe onvoorspelbaar het wereldje is."

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 26 april 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Twente

Stand Keuken Kampioen Divisie
4 Jong PSV 60
5 Almere City 59
6 Den Bosch 57
7 TOP Oss 56
8 SC Cambuur 54
9 NEC 54
10 RKC Waalwijk 53
11 MVV Maastr. 53
12 Jong Ajax 52
13 Roda JC 52