Algemeen

Almere City - N.E.C. in de media

Almere City - N.E.C. in de media

N.E.C. is afgelopen vrijdag onderuit gegaan in de Keuken Kampioen Divisie topper tegen Almere City: 1-0. In Almere kwam de thuisploeg vroeg op voorsprong via een kopbal van de boomlange Soleri. Na dit doelpunt bleef N.E.C. de ploeg met de bal, maar kon het geen gelijkmaker forceren in het restant van de wedstrijd. Door het verlies moet de ploeg van trainer Jack de Gier voorlopig afhaken in de strijd om de kop. Dit is wat de media schreven over het duel:

ForzaNEC

Ole Romeny baalde na afloop als een stekker: ‘Als we hadden gewonnen, hadden we gewoon bovenaan gestaan. We beginnen gewoon goed, alleen zij komen dan al snel uit een counter op 1-0. Vanaf dat moment gingen we steeds meer naar achter lopen en kwamen we er niet meer doorheen. Dan krijg je zo'n wedstrijd en verliezen we terecht met 1-0." De vleugelspeler kreeg bij vlagen flashbacks naar vorig seizoen. "Tot dusver toonden we na een tegentreffer juist veel karakter en gingen we overtuigend op zoek naar doelpunten en knokten we ons terug in de wedstrijd."

Romeny vond niet dat dat alleen aan zijn eigen ploeg lag. "Almere maakte het ons gewoon heel erg lastig. Ze kwamen vroeg storen en deden dat overtuigend. We hadden de beelden bekeken en waren niet per se verrast." Hij is ook kritisch. "We moeten de kwaliteit hebben om ons daar onderuit te voetballen. Het was niet onze dag vandaag, we waren gewoon echt slecht. Er was niet genoeg beweging om het hun laatste linie echt lastig te maken."

"We hebben nauwelijks kansen weten te creëren." Alleen uit standaardsituaties wist NEC bij vlagen gevaarlijk te worden. "Ik moest erg veel verdedigend werk opknappen waardoor ik mijn energie niet altijd even goed kon steken in aanvallende acties. In de rust bespreken we dat en moeten we beter uit de kleedkamer komen. Meer felheid, agressie, er vol op klappen. Dat moeten we er minimaal tegenover zetten. Dat doen we niet en dan lopen we achter de feiten aan."

Omroep Gelderland

Ex-Almere City speler Tom Overtoom was teleurgesteld over zijn terugkeer in Almere: ‘Ik had met dit anders voorgesteld. Dit hebben we aan onszelf te wijten. Wat we niet goed deden? Heb je even? Ik denk dat we niet goed begonnen aan de wedstrijd. We waren slordig in balbezit en kwamen niet in de duels. Almere is niet echt gevaarlijk geweest. De ballen prikken we gewoon net niet binnen, wat we wel hadden moeten doen. Dan komen we nog weg met een verdiend punt. We hadden nog wel hoop, want we hebben vaker in de laatste minuten gescoord. Maar dat zat er nu niet in."

NEC speelt met een heel aanvallend concept. "Daarin voel ik mij zeker thuis, maar de ene wedstrijd pakt dat beter uit dan de andere wedstrijd. Wij hebben een ploeg die wil voetballen en ook kan voetballen. Ja, verrassend dat Almere koploper is, maar we houden ons eraan vast dat het seizoen nog lang is.’

De Gelderlander

Aanvoerder Rens van Eijden was niet te spreken over de wedstrijd die N.E.C. op de mat legde in Almere: ‘Dit is niet hoe wij als NEC voor de dag willen komen.Een complete off-day, NEC-onwaardig. Het hele seizoen spelen we al te vaak onder ons kunnen, maar dit was het dieptepunt. We moeten hier kritisch naar kijken." Dat Almere won, heeft NEC volledig aan zichzelf te wijten, vond Van Eijden. ,,We gaven weinig weg, maar hebben ook te weinig afgedwongen. Teleurstellend. Vaak wordt gezegd dat wij zoveel kwaliteit hebben, maar dat hebben we nog niet vaak op het veld laten zien. Almere doet het als team beter met beperkte middelen."

Voorbereiding Dinsdag 2 juli 2019 Sportpark de Passelegt
Overasseltse Boys
19:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie