Wedstrijdverslag

Deceptie in Waalwijk betekent einde seizoen voor N.E.C.

Deceptie in Waalwijk betekent einde seizoen voor N.E.C.

Het is RKC Waalwijk vanavond gelukt een 2-0 nederlaag weg te poetsen tegen een onmachtig N.E.C. De Nijmegenaren verloren vanavond met 3-0, waardoor de hoop op promotie kan worden opgegeven. De doelpunten kwamen op naam van Dylan Seys, Stijn Spierings en Mario Bilate. Door de nederlaag is het seizoen voor N.E.C. ten einde. 

Met zes overwinningen en een gelijkspel uit zeven wedstrijden, waaronder de 2-0 winst op RKC Waalwijk van afgelopen vrijdag, had Ron de Groot wederom weinig reden tot wisselingen binnen zijn basiself. Op het middenveld werd er dus opnieuw een plekje ingeruimd voor Mike Ndayishimiye.

Stroeve start

Na het startsein van scheidsrechter Joey Kooij werd een pittige wedstrijd verwacht waarbij beide teams zouden strijden voor een plek in de halve finale van de play-offs. Niets bleek echter minder waar. Zowel RKC Waalwijk als N.E.C. kwamen moeilijk in het spel en hadden moeite met het vinden van medespelers. Kansen waren er de eerste fase van de wedstrijd niet te noteren. Pas na een halfuur viel de eerste mogelijkheid te noteren, waar Jonathan Okita de bal voor zijn voeten kreeg. Van een meter of elf van de goal werd zijn schot ternauwernood geblokt. 

VAR-moment

Vijf minuten later brak de thuisploeg voor het eerste door de defensie van de Nijmegenaren. Spierings liep voorbij aan Leroy Labylle, maar Mattijs Branderhorst stond in de weg. Even leek dat onreglementaire te zijn gebeurd, want scheidsrechter Kooij werd door de VAR teruggeroepen. Kooij oordeelde na het zien van de beelden niet anders en dus werd het spel hervat. N.E.C. kwam ook na het penaltymoment niet in de wedstrijd en RKC Waalwijk hield het initiatief. Dit leverde de thuisploeg nog voor de rust de openingstreffer op. Een voorzet van Paul Quasten werd slecht verwerkt door Labylle, waardoor Dylan Seys de bal vrij voor de voeten kreeg. De aanvaller twijfelde niet en plaatste de bal gericht in de lange hoek: 1-0. Met die tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Beter RKC Waalwijk

Ook na de onderbreking was RKC Waalwijk de betere ploeg. Zo kreeg de thuisploeg in de persoon van Melle Meulensteen al binnen drie minuten een aardige mogelijkheid op het verdubbelen van de score. De inzet uit de corner werd, tot opluchting van de Nijmeegse defensie, naast gekopt. Een paar minuten later was N.E.C. dicht bij de gelijkmaker toen opnieuw Okita de bal voor zijn voeten kreeg. De Duitser vond ditmaal Etienne Vaessen, die een doelpunt voorkwam. Na een uur spelen kwamen de Waalwijkers op 2-0. Na opnieuw slecht wegwerken kreeg Stijn Spierings de bal voor de voeten en haalde vervolgens hard uit, waarna zijn schot in de bovenhoek belandde. N.E.C. riep de ellende volledig over zichzelf af en het Waalwijkse publiek geloofde steeds meer in een stunt. Die hoop was meer dan terecht, want tien minuten na de 2-0 werd het ook nog 3-0. Mario Bilate ontsnapte aan de Nijmeegse defensie en schoof de bal koelbloedig onder Mattijs Branderhorst door. Ook na de beslissende derde treffer konden de Nijmegenaren geen vuist meer maken, waardoor het seizoen er voor N.E.C. op zit.

Stand Keuken Kampioen Divisie
4 Den Bosch 63
5 Go Ahead 63
6 TOP Oss 62
7 Almere 62
8 RKC 59
9 NEC 58
10 Cambuur 58
11 Jong Ajax 56
12 MVV Maastr. 54
13 Roda JC 53