Wedstrijdverslag

Effectief Telstar legt N.E.C. op de pijnbank

Effectief Telstar legt N.E.C. op de pijnbank

N.E.C. is niet goed uit de winterstop gekomen. De Nijmegenaren kregen met 5-2 op de broek van Telstar, dat iedere kans die het kreeg benutte en daardoor een maatje te groot was.

Al op de derde dag van het nieuwe jaar zat de winterstop er voor N.E.C. op. In een uitwedstrijd bij Telstar moest de goede vorm van voor de korte break een vervolg krijgen en de start van de Nijmegenaren was bemoedigend te noemen. In de eerste vijf minuten werden al een paar schoten op het Velsense doel gelost, maar het lukte niet om een vroege voorsprong op het bord te krijgen. Aan de andere kant viel het doelpunt wel en dat gebeurde op heel ongelukkige wijze. Norbert Alblas raakte de bal verkeerd toen hij uit wilde trappen en daar profiteerde Gyliano van Velzen optimaal van. De aanvaller van Telstar krulde de bal in de openliggende verre hoek: 1-0.

Dat was duidelijk een tik voor de formatie van trainer Rogier Meijer. Na de onverwachtse tegengoal konden de Nijmegenaren het even niet opbrengen om Telstar onder druk te zetten en de Witte Leeuwen zelf leunden achterover om de grip op de wedstrijd te behouden. Daardoor zakte de amusementswaarde zienderogen en leek het erop dat de mannen uit de Keizerstad met een minieme achterstand aan de thee zouden gaan. Niets was minder waar. Van Velzen was er in minuut 41 als de kippen bij om van dichtbij een rebound te benutten (2-0) en tot overmaat van ramp maakte Glynor Plet er vlak voor rust ook nog 3-0 van.

Ook de tweede helft begon hoopvol voor de ploeg uit Nijmegen. Met een aantal aanvallende wissels probeerde Meijer wat meer aanvallende impulsen in zijn elftal te krijgen en daardoor vond het spel wat meer op de Telstar-helft plaats. Terell Ondaan, één van de spelers die van de bank af waren gekomen, stichtte in die fase meteen gevaar en schoot na een sterke actie voorlangs. Na een uur voetballen zorgde hij er ook voor dat er nog meer hoop in de N.E.C.-harten kwam. De aanvaller kreeg de bal meegegeven van Tavsan en vond de verre hoek (3-1), waardoor Telstar een beetje in paniek raakte en N.E.C. rook dat er misschien nog wel wat te halen viel.

Het doek viel een kwartier voor tijd alsnog. Telstar gaf de bal niet terug na een blessurebehandeling voor Souffian El Karouani en scoorde uit die situatie via Welat Cagro, die daarmee de 4-1 op zijn naam kreeg. Plet maakte er twee minuten later ook nog 5-1 van en in het laatste kwartier van de wedstrijd was het zaak om de schade dan in ieder geval maar beperkt te houden. Dat lukte nog wel: Tavsan schoot op knappe wijze de 5-2 tegen de touwen en diep in blessuretijd had Jonathan Okita de uitslag nog net iets draaglijker kunnen maken, maar hij kopte naast. N.E.C. krijgt vrijdag 8 januari aanstaande al de kans om de rug te rechten. Dan komt Excelsior op bezoek in het Goffertstadion.

Keuken Kampioen Divisie Maandag 25 januari 2021 Jan Louwers Stadion
FC Eindhoven
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 47
2 Almere 47
3 Graafschap 41
4 NAC Breda 37
5 Go Ahead 35
6 NEC 35
7 FC Volendam 34
8 Telstar 31
9 FC Eindhoven 27
10 Roda JC 26