Algemeen

Facts& stats N.E.C. - FC Emmen

Facts& stats N.E.C. - FC Emmen
Aanstaande vrijdag neemt N.E.C. het in eigen huis op tegen FC Emmen. Lees hier enkele bijzondere statistieken en feitjes over deze wedstrijd!

Beide ploegen kwamen elkaar 22 keer eerder tegen. N.E.C. trok maar liefst zestien maal aan het langste eind, FC Emmen deed dat vier keer en de wedstrijd eindigde tweemaal in een gelijkspel.

Vorig seizoen stond de ontmoeting tussen N.E.C. en FC Emmen in de Play-Offs voor promotie en degradatie op het programma. Beide wedstrijden werden winnend afgesloten door de Nijmegenaren.

Youri Loen, ex-N.E.C., is aan het begin van dit seizoen een van de sterkhouders van FC Emmen. De middenvelder scoorde al twee keer.

Kevin Blom is de scheidsrechter in het duel met FC Emmen. De laatste keer dat hij een wedstrijd van N.E.C. floot dateert van 28 mei 2017. Toen stond de finalewedstrijd voor promotie- en degradatie tegen NAC Breda op het programma. NAC won met 1-4.

Frans Janssen heeft namens N.E.C. de meeste goals gemaakt tegen FC Emmen. Hij wist vijfmaal het net te vinden tegen de ploeg uit Emmen. Andere spelers die regelmatig een doelpunt tegen FC Emmen mee konden pikken zijn: Bennie Dekker, Anthony Limbombe en Cees van der Linden. Zij troffen driemaal doel.

Op 20 september 2014 boekte N.E.C. de grootste overwinning in de historie op FC Emmen. Het werd 4-0 voor de Nijmegenaren. De doelpuntenmakers waren Tom Daemen, Alireza Jahanbakhsh en Anthony Limbombe (tweemaal).

Na vier competitieronden staat N.E.C. met zeven punten één punt boven FC Emmen. Zij hebben zes punten bij elkaar gevoetbald.

Gregor Breinburg is de enige huidige N.E.C.-speler die ooit namens de Nijmegenaren een doelpunt wist te maken tegen FC Emmen. Die goal produceerde hij op 18 mei jongstleden.

In de onderlinge confrontatie van 1996, een wedstrijd in de nacompetitie, was Patrick Pothuizen goud waard voor N.E.C.. In de eerste ontmoeting van twee wedstrijden mocht de huidige assistent-trainer van N.E.C. na een uur invallen, waarna hij in de 73e minuut de eindstand op het scorebord zette: 3-1.

Aankomende dinsdag spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar. Ditmaal voor de KNVB-Beker. Het verontrustende aan dit gegeven is dat de ontmoeting tussen beide ploegen al twee keer eerder op het programma stond voor de Beker, en dat N.E.C. beide wedstrijden verloor.
Oefenduel Donderdag 19 juli 2018 Sportcomplex de Streepjesberg
Helders Elftal
20:00
N.E.C.

Stand Jupiler League