Feitjes & Weetjes

Feitjes en weetjes N.E.C. - FC Den Bosch

Feitjes en weetjes N.E.C. - FC Den Bosch

Vrijdag wordt er om 20:00 uur afgetrapt in het Goffertstadion. N.E.C. ontvangt de revelatie van de eerste seizoenshelft, FC Den Bosch. Afgelopen vrijdag wist de ploeg van trainer Jack de Gier Roda JC met 1-0 te verslaan en de komende wedstrijd gaat N.E.C. proberen haar opmars voort te zetten.  Eerder dit seizoen verloor N.E.C. in de laatste minuten met 3-2 op bezoek bij FC Den Bosch. Hieronder vind je enkele belangrijke feitjes en leuke weetjes rondom het treffen met de Bosschenaren. 

In alle competities troffen beiden ploegen elkaar 31 keer. Vijftien keer wist N.E.C. de clash tegen FC Den Bosch te winnen. Negen keer speelden de ploegen gelijk en 7 keer kon de ploeg uit Brabant de drie punten bijschrijven. 

FC Den Bosch was de revelatie van de eerste seizoenshelft. De ploeg van trainer Wil Boesen wist met een ongeslagen status beslag te leggen op de tweede periodetitel. Na de winterstop is er echter zand in de Bossche motor gekomen. De ploeg wist in de derde periode slechts eenmaal te winnen. 

Sinds de winterstop speelt Brahim Darri zijn wedstrijden voor de ploeg uit Den Bosch. Trainer Boesen deed tot nog toe tweemaal een beroep op de aanvaller. In de eerste seizoenshelft werkte Darri zijn wedstrijden af voor de ploeg uit Nijmegen. In de eerste seizoenshelft kwam Darri tot zestien wedstrijden en vier doelpunten voor de Nijmeegse formatie. 

In het seizoen 2012 – 2013 speelde N.E.C.-aanvaller Randy Wolters in De Vliert voor FC Den Bosch. In 34 wedstrijden wist Wolters zevenmaal het net te vinden. Na avonturen in Venlo, Deventer, Den Haag en Dundee besloot de aanvaller zich afgelopen zomer aan te sluiten bij de Nijmegenaren. In Nijmeegse dienst heeft Wolters mede door blessureleed pas zes wedstrijden gespeeld.  

De meest doelpuntrijke confrontatie tussen de beide ploegen vond plaats in het seizoen 1972 – 1973. N.E.C. wist onder een van haar meest bekende trainers, Wiel Coerver, de ploeg uit Den Bosch met maar liefst 7-0 af te straffen. Cas Janssens was deze dag de gevierde man. Hij trof vier keer doel. 

In het seizoen 2004 – 2005 degradeerde FC Den Bosch op basis van doelsaldo rechtstreeks uit de Eredivisie. De ploeg had net als De Graafschap 19 punten verzameld. Na meermaals de play-offs bereikt te hebben, zonder daarin succesvol te zijn, wil de ploeg dit seizoen promotie realiseren en terugkeren in de Eredivisie.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 29 maart 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Jong Ajax

Stand Keuken Kampioen Divisie
7 RKC Waalwijk 45
8 Roda JC 44
9 SC Cambuur 44
10 MVV Maastr. 44
11 Jong Ajax 42
12 NEC 42
13 FC Eindhoven 42
14 Almere City 41
15 FC Volendam 37
16 Telstar 37