Feitjes & Weetjes

Feitjes en Weetjes Roda JC – N.E.C. 

Feitjes en Weetjes Roda JC – N.E.C. 

Morgenavond om 21.00 uur zal N.E.C. op bezoek gaan in Kerkrade voor de uitwedstrijd tegen Roda JC. Na een reeks van mindere resultaten zal de ploeg van Rogier Meijer de rug moeten rechten tegen de Zuid-Limburgers. Het belooft op papier een spannende wedstrijd te worden tussen beide teams. De ploegen staan gelijk in punten op de Keuken Kampioen Divisie ranglijst, echter heeft N.E.C. één wedstrijd minder gespeeld dan de Kerkradenaren. Toch lijkt het een lastige wedstrijd te worden voor de Nijmegenaren. Roda JC is nu al vijf wedstrijden op een rij ongeslagen en scoort er flink op los. De ploeg van Rogier Meijer daarentegen heeft zijn laatste drie wedstrijden niet weten te winnen. Toch bieden de resultaten van afgelopen jaren hoop voor N.E.C. Wilt u meer weten over de vorige edities van Roda JC – N.E.C.? Lees dan snel alle feitjes en weetjes over de wedstrijd van komende zondag! 

Komende vrijdag staat de 85e officiële editie van Roda JC tegen N.E.C. op het programma. De statistieken zijn voor N.E.C. helaas in het nadeel. In totaal wonnen de Nijmegenaren 29 onderlinge ontmoetingen, speelde het achttien keer gelijk en eindigden 37 duels in een verliespartij. Vooral in uitwedstrijden bleek Roda JC in het verleden vaak de sterkste ploeg. Op Zuid-Limburgse bodem won N.E.C. tien duels, speelde het acht keer gelijk en verloor het 24 wedstrijden. Het doelsaldo is ook in het voordeel van de Limburgers. In totaal werden er 224 doelpunten gemaakt door beide ploegen, waarvan 125 voor Roda JC en 99 door de Nijmegenaren. Toch blijkt N.E.C. de laatste jaren onverslaanbaar in het Parkstad Limburg Stadion. Sinds 2014 werd er geen wedstrijd meer verloren tegen de ploeg uit Kerkrade. 

De eerste wedstrijd tegen Roda JC dateert uit 1963. Toen werd er met 2-2 gelijkgespeeld in het stadion Kaalheide (toenmalige stadion van Roda JC). Beide doelpunten aan de kant van N.E.C. kwamen van de voet van Ben Zweers. De aanvaller speelde tussen 1663-1965 in totaal 59 wedstrijden voor de Nijmegenaren, waarin hij 38 keer het doel trof. Hij was belangrijk bij de promotie van N.E.C. naar de Eerste Divisie in het seizoen 1963-1964. Hij maakte in de beslissende wedstrijd twee van de drie doelpunten tegen AZ: 3-1 overwinning. 

De Limburgse club is bezig aan een ware opmars in de Keuken Kampioen Divisie. Sinds de eerder ontmoeting dit seizoen in de Goffert zijn de Limburgers van een magere twaalfde plek naar een solide zevende plek gestegen. Zoals al eerder gezegd zijn de Limburgers nu ook bezig met een sterke reeks van vijf gewonnen wedstrijd op rij. Hierin scoorde de ploeg uit Kerkrade vijftien goals en incasseerde het slechts vier doelpunten. Patrick Pflücke is de man in vorm met vijf doelpunten uit vijf wedstrijden. N.E.C. staat daarentegen sinds de vorige ontmoeting nog steeds op dezelfde plek.  

Hoe het gaat aflopen komende vrijdag gaat u zien in de wedstrijd tussen Roda JC en N.E.C.!  

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36