Feitjes & Weetjes

Feitjes en weetjes SC Cambuur - N.E.C.

Vrijdagavond staat de ontmoeting tussen N.E.C. en SC Cambuur op het programma. De ploeg van trainer Jack de Gier boekte afgelopen week een overwinning op Jong FC Utrecht en zal erop gebrand zijn om dit resultaat een goed vervolg te geven. SC Cambuur verloor maandag op bezoek bij Jong AZ, dat met 2-1 te sterk was. Lees hieronder de leukste feitjes en weetjes over het duel tegen de geel-blauwen.

De wedstrijd N.E.C. - SC Cambuur was de openingswedstrijd van de Nijmegenaren dit seizoen. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht. Door doelpunten van Anass Achahbar en Sven Braken stond de Nijmeegse formatie na een uur spelen op een comfortabele 2-0 voorsprong. Echter ging het in de slotfase helemaal mis. Een eigendoelpunt van Frank Sturing in de 87e minuut en een goal van Emmanuel Mbende in de blessuretijd leidde uiteindelijk tot een 2-2 gelijkspel.

Kevin Jansen maakte in de winterstop de overstap richting SC Cambuur. De middenvelder maakte de eerste seizoenshelft in twee wedstrijden minuten voor de Nijmegenaren. Bij SC Cambuur heeft Jansen een basisplaats veroverd en begon hij alle vier de competitiewedstrijden in de basis. Hij kwam tot één doelpunt.

Bij N.E.C. is Ferdy Druijf momenteel de man in vorm. De spits streek in de winterstop neer in Nijmegen en kwam in vier wedstrijden tot maar liefst vijf goals. Afgelopen week maakte Druijf een hattrick tegen Jong FC Utrecht. Bij de Nijmegenaren zullen de ogen vooral gericht zijn op Kevin van Kippersluis. De aanvaller van SC Cambuur produceerde de laatste twee treffers van de Friezen, tegen Jong AZ en Go Ahead Eagles.

N.E.C. en SC Cambuur stonden 36 keer eerder tegenover elkaar. Veelal van de wedstrijden gaan gelijk op, maar de Nijmegenaren winnen beduidend meer confrontaties dan de ploeg uit Leeuwarden: zeventien om acht. Het duel eindigde elf keer onbeslist. Echter zit er wel een kanttekening aan dit positieve feitje. Dat N.E.C. drie punten meeneemt naar Nijmegen is namelijk vrij uitzonderlijk. Dat gebeurde slechts vier keer in zeventien wedstrijden. De laatste overwinning in Leeuwarden dateert al uit het seizoen 1996-1997.

Kijkend naar de doelpunten komen we bij het volgende opvallende feitje tussen N.E.C. en SC Cambuur. De laatste acht confrontaties lukte het beide ploegen namelijk om tot scoren te komen. De laatste keer dat een ploeg niet scoorde was in 2000. Het duel SC Cambuur – N.E.C. eindigde toen in een 0-0 gelijkspel.

N.E.C. staat momenteel nog op een vijftiende positie in de Keuken Kampioen Divisie, SC Cambuur staat op een elfde plaats. Echter gaan de Nijmegenaren bij een overwinning in Leeuwarden over de geel-blauwen heen op de ranglijst. N.E.C. heeft namelijk 30 punten verzameld met een doelsaldo van precies 0. SC Cambuur heeft hetzelfde doelsaldo, maar vooralsnog wel drie punten meer bijeen gevoetbald.