Feitjes & Weetjes

Feitjes en weetjes Sparta Rotterdam - N.E.C.

Feitjes en weetjes Sparta Rotterdam - N.E.C.

Afgelopen vrijdag won N.E.C. met 5-0 van FC Den Bosch in het eigen Gofferstadion. Dit was voor de ploeg van trainer Jack de Gier alweer de vierde thuisoverwinning op een rij. Aankomende zondag trapt N.E.C. om 12:15 uur af op Het Kasteel voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Om zich te verzekeren van een play-off ticket zal N.E.C. tijdens deze lastige uitwedstrijd er alles aan doen om de drie punten mee naar huis te nemen. Hieronder lees je enkele belangrijke feitjes en leuke weetjes.

In officiële duels troffen beide ploegen elkaar maar liefst 77 keer. De Spartanen zijn hierbij licht in het voordeel. De Rotterdammers wonnen 34 keer. 17 keer deelden de ploegen de punten en de Nijmegenaren mochten 26 keer de drie punten bijschrijven. In de Keuken Kampioen Divisie hebben de ploegen pas drie keer tegenover elkaar gestaan. Sparta Rotterdam won geen enkele van deze ontmoetingen.

N.E.C. sloot de 3e periode ongeslagen af. Met 17 punten uit 9 duels werden de Nijmegenaren tweede in deze periode, achter FC Twente (25 punten). Ook was N.E.C. de meest scorende ploeg in de derde periode. In 9 duels vond N.E.C. maar liefst 24 keer het net.

In het seizoen 2015-2016 boekte N.E.C. in de eigen Goffert een 4-0 zege. Dit is tevens de grootste overwinning die N.E.C. ooit behaalde tegen de Spartanen. Opvallend hierbij is dat voor N.E.C. Gregor Breinburg tweemaal doel trof voor de Nijmegenaren. Inmiddels speelt Breinburg zijn wedstrijden voor Sparta. Dit geldt ook voor Mohamed Rayhi. Mart Dijkstra heeft de omgekeerde weg bewandelt. In het seizoen 2015-2016 speelde hij 32 wedstrijden voor de Kasteelheren.

Beide teams missen hun topschutter op het Kasteel aankomende zondag. N.E.C.-spits Ferdy Druijf (22 goals) is met Nederland O20 op tournee voor wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Mexico en Tsjechië. Spits van de Spartanen, Lars Veldwijk (17 goals), is geselecteerd voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika. In het kader van de Afrika Cup speelt de spits met Zuid-Afrika tegen Libië.

Bij een eventuele overwinning klimt de ploeg van trainer Jack de Gier weer een aantal plekken verder op de ranglijst. Hierdoor krijgt N.E.C. weer zicht op de 6e plek van de ranglijst. Deze geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de halve finale van de play-offs om promotie. Dit verschilt een speelronde ten opzichte van de overige deelnemers aan de nacompetitie. 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 13 december 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Almere City FC

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Jong Ajax 33
4 FC Volendam 33
5 NAC Breda 31
6 Excelsior 31
7 Go Ahead 28
8 NEC 27
9 Jong Utrecht 27
10 Telstar 25
11 Almere City 25
12 FC Den Bosch 22