Maatschappelijk

Finaledag Cruyff Foundation 6 vs 6 in Nijmegen

Finaledag Cruyff Foundation 6 vs 6 in Nijmegen

Aanstaande zaterdag, 29 juni 2019, vindt de finaledag van het NK Cruyff Courts 6 vs 6 plaats in Nijmegen. 22 teams, waarvan elf jongens- en elf meisjesteams, strijden om Nederlands Kampioen te worden. De finaledag wordt georganiseerd door de Johan Cruyff Foundation in samenwerking met N.E.C. en de gemeente in het centrum van Nijmegen. Op en rond Kelfkensbos liggen velden waar de (halve) finales en side events plaatsvinden. Entree voor de finaledag is gratis.

Cruyff Courts 6 vs 6 is een voetbalkampioenschap in Nederland voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Het kampioenschap vindt gedurende het hele jaar plaats op Cruyff Courts door het land, georganiseerd voor kinderen uit de buurt. Het kampioenschap kent regionale voorrondes en kwartfinales, landelijke halve finales en een grootse finale, die dus dit jaar in Nijmegen plaatsvindt. Tijdens de onderlinge wedstrijden staat het thema respect centraal. Dit is onder meer terug te zien in het tekenen van de respectvlag. Daarnaast nemen er twee Nijmeegse teams deel aan de finale, zowel een jongens- als meisjesteam. Het meisjesteam, De Trekvogels, spelen in een N.E.C. tenue. Het jongens, Techniektraining, zijn te herkennen aan de N.E.C.-broekjes.

N.E.C. Maatschappelijk

Naast de drie mobiele Cruyff Courts is er een extra veld beschikbaar waarbij verschillende side events zijn georganiseerd. Zo organiseren FC Dreumes, FC Madereros, Uniek Sporten en de Oldstars ieder een eigen demo. Deze demo’s verschillen van spelletjes tot clinics en rolstoelbasketbal. Daarnaast worden er side events georganiseerd door studenten Sportkunde van de HAN. Achtereenvolgens kunnen bezoekers deelnemen aan Skill Games, Siamees voetbal, een voetbalquiz en Urban Hockey, Dutch Soccer Events parcours.

Programma

Om 10.00 uur worden de deelnemende teams ontvangen en aan het publiek voorgesteld. Dit zal gepaard gaan met een opkomsttune en een stadsvlag. Tegelijkertijd starten de bovenstaande side-events. Vervolgens treden de eerste teams om 11.00 uur aan om de halve finales af te werken, waarna rond 16.50 uur de finales plaatsvinden. Na de finales volgt er nog een prijsuitreiking en fotomoment. Daarnaast is museum Valkenhof de gehele dag geopend. Bezoekers tot 12 jaar, die eveneens een bezoek hebben gebracht aan de finaledag, hebben gratis toegang. Bezoekers ouder dan 12 jaar hebben 50% korting.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 20 september 2019 Riwal Hoogwerkers Stadion
FC Dordrecht
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
5 FC Eindhoven 11
6 Jong Ajax 10
7 Jong Utrecht 10
8 Telstar 10
9 Go Ahead 10
10 NEC 9
11 FC Volendam 8
12 Almere City 8
13 MVV Maastr. 7
14 Jong AZ 5