Persuurtje

Gesthuizen: Blij dat het morgen gaat beginnen

Gesthuizen: Blij dat het morgen gaat beginnen

Na weken van voorbereiding en oefenen trapt N.E.C. morgen het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Na afloop van de laatste training voorafgaand aan het treffen met de Eindhovenaren blikte Francois Gesthuizen met de media vooruit op het duel van morgen.

“Je voelt deze week wel dat er een andere sfeer hangt in de groep,” antwoord Gesthuizen desgevraagd naar de laatste week in de aanloop naar de start van de competitie. “Ik ben vooral benieuwd hoe we ervoor staan. De voorbereiding is altijd leuk en aardig, maar uiteindelijk draait het allemaal om hoe je vrijdag presteert. Een goede voorbereiding zegt niet alles, een slechte echter evenmin. We hebben in ieder geval een goed beeld gekregen van alle jongens, het elftal staat. Wat dat betreft zijn we er klaar voor.”

Gisteren versterkte de Nijmegenaren zich met Bas Kuipers, een goede versterking die er direct kan staan aldus de trainer: “Bas heeft een volledige voorbereiding gedraaid in Roemenië, die startte zelfs twee weken eerder dan die van ons. In die periode heeft Bas verschillende oefenwedstrijden gespeeld en hij heeft ook minuten gemaakt in de Roemeense supercup, dus Bas is topfit. We kennen Bas als voetballer ook goed, gezien zijn ervaring in het Nederlandse voetbal. Met zijn ervaring en leeftijd past hij goed in het totaalplaatje, want we hebben veel jonge spelers en enkele ervaren. Daartussen zit niet heel veel, dus het is goed dat we met de komst van Bas daar ook onze selectie mee verrijken.”

Op wie N.E.C. sowieso geen beroep kan doen morgen, is Mart Dijkstra. De middenvelder ontbreekt wegens een blessure. Aanvaller Sven braken werd afgelopen week vader, maar zit morgen sowieso bij de selectie: “Sven heeft bij ons aangegeven dat hij de afgelopen nachten weinig heeft geslapen en er is natuurlijk veel gebeurd deze week bij hem, de kans is groot dat hij op de bank start.”

Hoe de wisselspelers van morgen zullen omgaan met hun reservebeurt zal moeten gaan blijken, aldus Gesthuizen: “We zullen gaan zien hoe de jongens die niet gaan spelen zich gaan manifesteren. Wij vinden het belangrijk dat zij gewoon hun ding blijven doen, zowel op de training als in de groep. Wat als ze dat niet doen? Dat zien we dan wel, duidelijk is in ieder geval dat wij alleen maar jongens willen die 100% voor de club willen gaan, voor niets anders dan dat is er ruimte in onze selectie.”

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 22 november 2019 Stadion de Braak
Helmond Sport
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 30
3 Jong Ajax 26
4 NAC Breda 24
5 Excelsior 24
6 FC Volendam 24
7 NEC 23
8 Go Ahead 22
9 Almere City 22
10 Telstar 21
11 FC Eindhoven 21