Algemeen

Go Ahead Eagles - N.E.C. in de media

N.E.C. hield vrijdagavond één punt over aan het duel tegen Go Ahead Eagles. De Nijmegenaren stonden het grootste gedeelte van de wedstrijd op achterstand, maar trokken de score enkele minuten voor het eind van de wedstrijd gelijk. Ferdi Druijf scoorde tweemaal uit een penalty. Joey van den Berg en Mike Ndayishimiye completeerde het viertal Nijmeegse treffers. Dit schreven de media over het duel.

RN7

Randy Wolters verscheen vrijdag aan de aftrap tegen zijn oude ploeg Go Ahead Eagles. In gesprek met RN7 gaat hij in op zijn basisdebuut en de wedstrijd: ‘'Ik was blij dat ik mocht starten vandaag. Na zestig minuten zou ik ongeveer gewisseld worden, al had ik gedurende de wedstrijd het gevoel dat ik nog wel wat langer door kon. Maar het was goed zo.'' De Nijmegenaren begonnen slecht aan het duel. ‘'Ik had nog geen bal geraakt en we stonden al 2-0 achter. Dat is schandalig. In de rust zijn er dan ook harde woorden gevallen, maar als je zo slecht begint mag dat ook wel. In de tweede helft beginnen we veel scherper en dan maken we het Go Ahead gewoon ontzettend lastig. Het is vreemd dat het dan wel ineens kan. Uiteindelijk zijn we dan ook wel blij dat we nog 4-4 spelen en een punt mee naar huis nemen. Maar als je stappen wil maken op de ranglijst zijn er drie punten nodig en ik vind dat we dat onszelf kunnen kwalijk nemen op basis van de eerste helft. Dit mag niet meer gebeuren'', besluit Wolters.

De Gelderlander

Mike Ndayishimiye werd met zijn late treffer de matchwinner voor N.E.C.: ‘'Het was een tactische keuze, maar ik had niet zien aankomen dat ik op de bank zou zitten. Ik ben gefocust gebleven, zodat ik het verschil kon maken als ik erin kwam.'' Ndayishimiye schrok van de eerste minuten van zijn ploeg. ‘'We schrokken op de bank van wat er allemaal gebeurde. Na tien minuten stond het al 2-0. De eerste helft was helemaal niet goed en dan verwacht je niet dat je nog gelijk kan spelen. In de rust hebben we het erover gehad en nogmaals benadrukt dat we alles moesten geven en niets meer te verliezen hadden. In de tweede helft was het ook niet geweldig, maar wel met meer agressiviteit en intensiteit. Daarmee hebben we het verschil gemaakt. Ineens viel het wel goed en dat heeft mede te maken met de invallers die met veel energie acties kunnen maken.''

FOX Sports

‘'Ik was verbijsterd. Kort voordat we het veld opgingen zeiden we nog: ‘Dit is een mooie ambiance, het is niet alleen voetballen vandaag maar ook vechten en scherp zijn.’ En dan staat het binnen tien minuten 2-0. Ik heb me ook afgevraagd hoe je zo kan verdedigen, meelopen met je man, stappen op buitenspel...’', begint trainer Jack de Gier. Hij vervolgt zijn verhaal: ‘'In de rust hebben we het er ook over gehad dat wanneer je niet durft te voetballen, door te dekken, mee te lopen en de ruimtes te groot laat je beter binnen kunt blijven. De tweede helft kwamen we wat beter in ons spel en zorg je ervoor dat we nog een punt meenemen. Al schieten we daar natuurlijk nagenoeg niets mee op. We moeten boos zijn op onszelf gezien de eerste helft. Als je die normaal was begonnen, was dit veel langer een wedstrijd gebleven waarin je ook de bovenliggende partij kon worden. Wij krijgen zulke mentale dreunen, dan wordt het bijna onmogelijk om te winnen. Maar ik heb ook gezegd dat het klasse is dat je alsnog een punt pakt. Maar kijk naar de ranglijst: we hebben er drie nodig.''