Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. boekt late overwinning op bezoek in Zwolle

Jong N.E.C. heeft gisteravond haar laatste wedstrijd in de kampioenspoule winnend afgesloten. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle werd er met 0-1 gewonnen. De Nijmegenaren stonden ruim een helft met tien man op het veld, na een rode kaart voor Denzel Budde. Een treffer van Rick Wouters, zo’ n tien minuten voor het eind van de wedstrijd, leverde de ploeg van trainer Wilfried Brookhuis alsnog de overwinning op.

De Nijmeegse beloften kregen echter al vroeg in de wedstrijd de mogelijkheid om op voorsprong te komen, toen de scheidsrechter naar de stip wees wegens een overtreding. De strafschop was echter niet aan Morad El Haddouti besteed, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Jong N.E.C. kreeg echter later in de eerste helft een herkansing om alsnog op voorsprong te komen. Opnieuw kregen de Nijmegenaren namelijk een penalty toegekend. Ditmaal stond Hicham Haouat achter de bal, maar de uitkomst bleef hetzelfde. De strafschop werd niet tot doelpunt gepromoveerd en dit leek de ploeg de kop te kosten, want Denzel Budde werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Na de onderbreking trokken de Nijmegenaren de overwinning alsnog over de streep. Kort voor het einde van de wedstrijd tekende verdediger Rick Wouters voor het enige en winnende doelpunt.

Door de overwinning behoudt Jong N.E.C. de derde positie in de kampioenspoule. In theorie zou Jong PEC Zwolle nog over de Nijmegenaren kunnen klimmen, indien zij de overige twee (inhaal)wedstrijden winnend afsluiten. Daarnaast heeft Jong N.E.C. dit seizoen alleen Jong FC Twente en Jong FC Emmen voor zich te dulden, waardoor de beloften kunnen terugkijken op een uitstekend seizoen.