Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. boekt overtuigende zege op bezoek bij Jong ADO

De beloften van N.E.C. hebben gisteravond een ruime overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. In het Cars Jeans Stadion trokken de Nijmegenaren met een 1-4 eindstand aan het langste eind. N.E.C.-aanvoerder Steven Smulder was de gevierde man met twee treffers.

Vanaf de eerste minuten waren de Nijmegenaren Jong ADO Den Haag de baas. Het duurde dan ook slechts drie minuten voordat de eerste treffer al in het mandje lag. Met een hard afstandsschot vond N.E.C.-captain Smulder de bovenhoek en mocht de ploeg van Wilfried Brookhuis juichen. Na nog geen kwart wedstrijd verdubbelde Jong N.E.C. in de persoon van Lance Duijvestijn de score. De middenvelder rondde een steekpass van Anass Achahbar koelbloedig één op één met doelman Groothuizen af.

Ook in de tweede helft bleven de Nijmegenaren de bovenliggende partij. Dit leverde de Nijmegenaren een derde treffer op, want ook Morad El Haddouti wist het net te vinden. Op het uur spelen deden de Hagenezen toch nog wat terug. Van Mil verschalkte met een schot uit de draai doelman Schuurman. Het slotakkoord was echter wederom voor Jong N.E.C. Opnieuw was Smulder de gevierde man en dus werd de eindstand bepaald op 1-4.

Na acht wedstrijden is Jong N.E.C. momenteel terug te vinden op de derde positie in de kampioenspoule, met twee punten achterstand op koploper FC Twente.