Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. dankzij omhaal Achahbar voorbij Jong Fortuna Sittard

Gistermiddag nam Jong N.E.C. het in Geleen op tegen Jong Fortuna in de kampioenspoule. De Nijmegenaren hadden het in het eerste bedrijf op het Graaf Huyn Sportcomplex lastig tegen de Limburgers, maar maakte in de tweede helft het verschil door een treffer van Anass Achahbar.

Doelman Job Schuurman kon na vijf minuten opgelucht ademhalen na een vrije trap van Marco Ospitalieri op de paal. De keeper groeide in de wedstrijd en binnen het kwartier was Schuurman opnieuw belangrijk bij een inzet van Ciranni. Pas na een halfuur voetballen was N.E.C. voor het eerst dicht bij een treffer. Een voorzet van Achahbar werd echter naast gekopt door Oztopral. Na de rust namen de Nijmegenaren het initiatief steeds meer in handen. N.E.C. meldde zich regelmatig voor de goal van de Fortunezen en na 66 minuten voetbal leverde dat de eerste treffer voor de ploeg van trainer Ron de Groot op. Met een geweldige omhaal van Anass Achahbar verschalkte hij de Limburgse doelman en tekende daarmee voor het openingsdoelpunt. Daarna was N.E.C. nog enkele keren gevaarlijk, onder andere met een schuiver van Sabak, maar tot scoren kwam Jong N.E.C. niet meer.

De overwinning in Geleen betekende de tweede overwinning van Jong N.E.C. in de kampioenspoule. Volgende week maandag speelt Jong N.E.C. de inhaalwedstrijd tegen Jong Willem II, waarbij de ploeg van Ron de Groot de koppositie van Jong FC Twente kan overnemen. De aftrap staat gepland op 13:30 uur op de Eendracht.

Bronvermelding: Ivo Delahaye