Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. koploper na overwinning op Jong FC Twente

Jong N.E.C. heeft maandagavond de koppositie in de kampioenspoule van Jong FC Twente overgenomen. De ploeg van trainer Ron de Groot was met 1-0 te sterk op de Eendracht. De treffer kwam op naam van Morad El Haddouti. Voorafgaand aan de wedstrijd was Jong FC Twente de lijstaanvoerder met tien punten uit vijf duels, Jong N.E.C. stond op een vierde positie met acht punten uit evenveel wedstrijden.

Bij de Nijmegenaren was er opnieuw een plek in de defensie ingeruimd voor Frank Sturing. De centrale verdediger speelde tegen Jong Willem II ook al een helft mee, waardoor hij geleidelijk aan meer speelminuten gaat maken na een slepende blessure. Beide ploegen gingen gelijk op in de eerste helft en kregen wat kleine kansen. Gescoord werd er echter niet, dus beide ploegen zochten de kleedkamers bij een 0-0 stand op. Na de onderbreking nam Jong FC Twente het heft in handen en werden de Nijmegenaren veelal achteruitgedrukt. Dit zorgde er tegelijkertijd voor dat er ruimtes kwamen in de omschakeling. Nadat de Twentenaren twee keer alleen voor de keeper kwamen (maar niet wisten te scoren), strafte Jong N.E.C. de onzorgvuldigheid van de Tukkers af. Na een effectieve counter was het El Haddouti die doelman Hengelman met een bekeken stift verschalkte. Met nog ruim tien minuten op de klok bleven de Nijmegenaren scherp en trokken zij de zwaarbevochten overwinning over de streep.

Door de overwinning staat Jong N.E.C. zoals gezegd bovenaan. Jong FC Emmen heeft nog de mogelijkheid over de Nijmegenaren heen te gaan, gezien zij slechts twee punten achterstaan op de ploeg van De Groot met een wedstrijd minder gespeeld. Voor Jong N.E.C. staat op 9 april de thuiswedstrijd tegen Jong Heracles op het programma.