Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. start overtuigend aan het nieuwe seizoen

Jong N.E.C. start overtuigend aan het nieuwe seizoen

Jong N.E.C. heeft maandagavond geen kind gehad aan Jong FC Den Bosch. De equipe van trainer Ron de Groot won op bezoek in Den Bosch met ruime cijfers: 0-3.

De Nijmeegse beloften waren in de eerste helft heer en meester in stadion De Vliert. Ondanks dat Jong N.E.C. het betere van het spel had, kwam het moeilijk tot uitgespeelde kansen. Thomas Beekman wist halverwege de eerste helft Paolo Sabak te bereiken met een goede pass, die vervolgens van afstand raak schoot: 0-1. De formatie van De Groot kwam vervolgens niet meer tot scoren, waardoor de ploeg met een minimale voorsprong aan de thee ging.

De tweede helft leek Jong N.E.C. ietwat verrast, doordat de gastheren energiek startten aan de hervatting. De Nijmegenaren wisten vervolgens goed onder de druk van Den Bosch uit te voetballen. Geen moment kwam Jong N.E.C. echt in de problemen. Na tien minuten spelen stuurde Sabak met een pass nieuweling Lion Kalentjev weg, maar deze stuitte op de keeper. Diezelfde Kalentjev wist een aantal minuten later teamgenoot Hicham Haouat in scoringspositie te brengen, die op zijn beurt de score op 0-2 zette.

Uit een scrimmage werd het alsnog 0-3. Dereck Darkwa, die halverwege de tweede helft ingebracht werd voor Kalentjev, zag zijn schot gekeerd worden. De afvallende bal kwam vervolgens voor de voeten van Beekman, die de bal binnen tikte en daarmee tekende voor de eindscore: 0-3.

Jong N.E.C., dat dit seizoen uitkomen in de beloftencompetitie B, staat door de zege derde op de ranglijst.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 28 februari 2020 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
NAC Breda

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Jong Ajax 53
4 Volendam 51
5 Go Ahead 47
6 NAC Breda 46
7 Excelsior 44
8 NEC 41
9 Telstar 40
10 Almere City 39
11 FC Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 35