Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. verspeelt overwinning in slotfase

In de vierde wedstrijd van de beloften competitie kwam gisteren FC Dordrecht op bezoek op het Sportcomplex De Eendracht. Het werd een waar doelpuntenspektakel, 4-4. De beloften werden voor een deel aangevuld door eerste elftalspelers.

Met spelers als Lartey-Sanniez, Van Eijden, Odenthal, El Karouani en Van Landschoot begon Jong N.E.C. met een paar reservespelers van het eerste elftal aan de wedstrijd. Al heel vroeg kwam de ploeg van Ron de Groot op een voorsprong. Na vier minuten bracht Paolo Sabak Hicham Haouat prachtig in stelling en schoot de bal in de verre hoek, 0-1. Lang konden de Nijmegenaren niet genieten van de voorsprong, voor rust werd het zelfs 1-2 vanaf de penaltystip. Ook Dordrecht kon de voorsprong niet lang behouden, waar Sabak vanaf elf meter voor de nieuwe gelijkmaker tekende.

Ook na rust werd de score vroeg geopend. De 3-2 betekende het tweede doelpunt van Haouat. N.E.C. leek daarna heel dicht bij de 4-2 te zijn, maar na een tactische omzet aan de kant van FC Dordrecht werd het na 70 minuten voetbal 3-3. In de slotfase van de wedstrijd leek Lartey-Sanniez naar de winst te schieten, in de 83e minuut schoot hij keihard de 4-3 binnen. Niets leek minder minder waar, in de 88e minuut werd vanuit een corner de 4-4 binnen gewerkt.

N.E.C. staat na het gelijkspel na vier wedstrijden op zeven punten. De ploeg van Ron de Groot bezit daarmee de vijfde positie in de competitie. Maandag 7 oktober staat de volgende wedstrijd op de planning, om 13:30 is dan Willem II uit Tilburg te gast.

Opstelling Jong N.E.C.: Budel, Lartey-Sanniez, Van Eijden, Odenthal, El Karouani, Beekman, Sabak, Van Landschoot, Haouat, Darkwa, Kalentjev