Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. wint op karakter oefenduel van Jong De Graafschap

In een generale repetitie tegen Jong Graafschap heeft Jong N.E.C. met 3-2 gewonnen op De Eendracht. De manschappen van trainer Ron de Groot keken in de rust nog tegen een achterstand aan, maar bogen deze in de tweede helft knap om naar een overwinning.

De beloften van de Superboeren kwamen na een kleine tien minuten op voorsprong door een snelle omschakeling. De Nijmegenaren leken wat overbluft door het felle spel van de bezoekers uit Doetinchem en kregen daardoor maar moeilijk grip op de wedstrijd. Ondanks dat Jong N.E.C. in de eerste helft vooral onder de druk uit moest zien te komen en daardoor zijn meerdere moest erkennen, incasseerde het geen tweede tegentreffer. De minimale achterstand van 0-1 bleek dan ook de ruststand.

In de tweede helft vloog Graafschap opnieuw fel uit de startblokken, wat wederom in een vroege tegendoelpunt resulteerde: 0-2. De Groot greep vervolgens in en bracht Thomas Beekman in het veld voor Dani Theunissen. Het bleek een tactisch antwoord te zijn op het spel van De Graafschap. Beekman onderschepte na een uur spelen de bal op het middenveld en bezorgde deze, na mooi samenspel met teamgenoot Dereck Darkwa, bij Paolo Sabak. Laatstgenoemde twijfelde geen moment en tekende aan voor de aansluiting.

De 1-2 was de kanteling in de wedstrijd en de gastheren gingen in de mini-derby op zoek naar de gelijkmaker. Jong N.E.C. creƫerde steeds meer offensieven, waarop de Doetinchemmers terug naar hun helft werden gedreven. Tien minuten na de 1-2, viel de 2-2. Souffian El Karouani versnelde met de bal naar de achterlijn en gaf deze strak voor op Darkwa die de bal met de borst binnenliep: 2-2.

Met nog dik een kwartier te gaan en een gelijke stand op het bord, lag de wedstrijd weer volledig open.
Jong De Graafschap herpakte zich in defensief opzicht na de gelijkmaker, waardoor het erop leek dat beiden ploegen het oefenduel af gingen sluiten met een gelijkspel. Echter kwam de bal twee minuten voor tijd na een voorzet bij de tweede paal terecht, waar Tarik Erve opdook en alsnog de 3-2 binnenkopte.

De wedstrijd tegen Jong De Graafschap was het laatste oefenduel voordat 17 september de competitie weer wordt hervat in een uitduel tegen Jong NAC Breda. Aanvang 18.30 in Breda.