Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. wint overtuigend van Jong Feyenoord

Jong N.E.C. heeft de eerste overwinning van de kampioenspoule geboekt. Na het gelijkspel tegen Jong FC Emmen werd er vanmiddag met 4-0 afgerekend met Jong Feyenoord. Na een vroege rode kaart voor doelman Ten Hove domineerden de Nijmegenaren en werd die overmacht ook in doelpunten uitgedrukt. De goals kwamen op naam van Achahbar, Haouat, Campman en El Haddouti.

In de beginfase van de wedstrijd hadden de Nijmegenaren het moeilijk. Jong Feyenoord ging opzoek naar een snelle voorsprong en was daarbij vooral gevaarlijk in de persoon van Orkun Kökcü. Echter was Oliver Zelenika op zijn post en voorkwam met een aantal uitmuntende reddingen de openingstreffer voor de bezoekers. Na twintig minuten kwam het keerpunt in de wedstrijd. Haouat werd de diepte ingestuurd, maar werd vervolgens op onreglementaire wijze gestuit door doelman Ten Hove. De keeper kreeg de rode kaart getoond van scheidsrechter Van der Laan en vanaf dat moment nam de thuisploeg het initiatief in handen. Tien minuten na de rode kaart kreeg Jong N.E.C. nog wel een tegenvaller te verwerken nadat aanvoerder Niek Hoogveld met een liesblessure naar de kant ging. De mannen van trainer Ron de Groot wisten deze teleurstelling weg te spelen door nog voor rust een 1-0 voorsprong te nemen. Na een uitstekende steekpass van Haouat kwam Achahbar één op één met de ingevallen doelman Elber Evora en faalde niet, waardoor de Nijmegenaren met een voorsprong gingen rusten.

Na de rust probeerden de Rotterdammers er nog het beste van te maken, maar er was geen houden meer aan. Al na tien minuten verdubbelde Jong N.E.C. de score. Ditmaal waren de rollen omgedraaid en stuurde Achabar Haouat weg met een steekbal. De aanvaller ging om de doelman heen en rondde knap af: 2-0. Daarna ging het hard, want nog geen drie minuten later lag ook de 3-0 in het net. Invaller Brian Campman kreeg de bal voor zijn voeten en mocht vrij binnen schieten. Het slotakkoord kwam tien minuten voor tijd op naam van El Haddouti. De aanvaller ontving de bal aan de rechterzijde van het veld, trok naar binnen en haalde van afstand uit. De bal vloog vervolgens uitstekend in de verre bovenhoek, wat de 4-0 betekende. Na iets meer dan anderhalf uur voetbal blies scheidsrechter Van der Laan op zijn fluit en was het klaar op de Eendracht.

Na de eerste driepunter gaat Jong N.E.C. volgende week maandag op bezoek bij Jong RKC. De ploeg van Ron de Groot zal dan de tweede overwinning van de kampioenspoule willen bewerkstelligen.