Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong RKC is Jong N.E.C. de baas in Waalwijk

Jong N.E.C. heeft gisteravond de eerste nederlaag in de kampioenspoule geleden. In het Mandemakers Stadion was de thuisploeg met 2-1 te sterk. Het doelpunt van de Nijmegenaren kwam op naam van Brian Campman. Na het gelijkspel (0-0) tegen Jong FC Emmen en de overwinning (4-0) op Jong Feyenoord blijft de ploeg van trainer Ron de Groot dus steken op vier punten in de kampioenspoule.

Jong N.E.C. stond een zware avond te wachten tegen Jong RKC, gezien er een aantal ervaren krachten op het veld stonden. De Waalwijkers gingen dan ook na een klein halfuur aan de leiding door een doelpunt van Leon Hendrik van den Hoven. Met een 1-0 tussenstand gingen beide ploegen aan de thee. Toch was de strijd nog niet gestreden, want Jong N.E.C. kwam na rust op gelijke hoogte. Brian Campman, die vorige week als invaller op de Eendracht al scoorde tegen Jong Feyenoord, beloonde Ron de Groot met een treffer voor zijn basisplaats. Lange tijd zag het ernaar uit dat het doelpunt van Campman de Nijmegenaren één punt zou opleveren. Echter trok de thuisploeg de overwinning, vijf minuten voor het eindsignaal, toch over de streep. Het doelpunt kwam op naam van Hans Mulder. Jong N.E.C. kwam niet meer tot een late gelijkmaker en dus leed de ploeg haar eerste nederlaag in de kampioenspoule.