Wedstrijdverslag

Knappe driepunter voor N.E.C. in Breda

Voorbeschouwing NAC Breda - N.E.C.

Vanavond gaat N.E.C. proberen om tegen NAC een goed vervolg te geven aan de winstpartij tegen Go Ahead Eagles, afgelopen week. Rogier Meijer moet het in Breda doen met een andere 'basiself' dan hij doorgaans doet, omdat na maanden van relatieve rust nu ook in Nijmegen het coronavirus voor besmettingen heeft gezorgd. De trainer zelf bleek er gisteren nuchter onder: "Het is vervelend, maar we hebben dit seizoen al twintig spelers gebruikt en daar zit niemand bij waarvan ik denk dat hij het niveau niet aankan. Ik heb er alle vertrouwen in dat er morgen een ploeg staat die capabel genoeg is om te strijden voor de overwinning."

In NAC treft N.E.C. een tegenstander die ook al flink te maken heeft gehad met het virus. Veel besmettingen, uitgestelde wedstrijden...in Breda kennen ze inmiddels het klappen van de zweep. Na een uitstekende start in de competitie (zes winstpartijen op rij) gingen de laatste twee wedstrijden verloren voor de Brabanders. Eerst was Cambuur in Breda met 4-0 te sterk, terwijl een paar dagen later Almere City er in Flevoland met de volle buit vandoor ging (2-0). In het bekertoernooi volgde deze week een nieuwe klap. Bij Go Ahead Eagles kreeg de ploeg van trainer Maurice Steijn een 6-0 nederlaag gepresenteerd. Opmerkelijk genoeg viel die uitslag uiteindelijk zelfs nog mee, aangezien al na 19 minuten een 5-0 voorsprong voor 'de Eagles' op het scorebord stond.

Het zal vanavond een bijzondere wedstrijd worden, aangezien het nog maar de vraag is wie wel of niet mag meespelen. Kijken naar de historie heeft dan ook weinig zin, maar als we dat toch doen dan zien we in ieder geval dat N.E.C. aan NAC vaak een lastige tegenstander heeft. Sterker nog, voor de laatste Nijmeegse driepunter moeten we tien jaar terug in de tijd. In Nijmegen won N.E.C. toen met 4-2 door doelpunten van Bram Nuytinck (2x), Arek Radomski en Patrick Pothuizen. Vorig seizoen werd het in Breda 1-0 voor de thuisploeg. Het winnende doelpunt kwam toen op naam van Sydney van Hooijdonk.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. De aftrap is om 21.00 uur en de wedstrijd is in zijn geheel te zien op FOX Sports 2.

90' De wedstrijd is afgelopen
90' Gele kaart Cas Odenthal
89' Gele kaart Jethro Mashart
87' Javi Noblejas wordt gewisseld voor Jethro Mashart
87' Jonathan Okita wordt gewisseld voor Dirk Proper
87' Joep van der Sluijs wordt gewisseld voor Terry Lartey Sanniez
81' Lex Immers wordt gewisseld voor Huseyin Dogan
71' Terell Ondaan wordt gewisseld voor Thomas Beekman
68' Thom Haye wordt gewisseld voor Dj Buffonge
68' Mounir El Allouchi wordt gewisseld voor Lewis Fiorini
61' Gele kaart Jordy Bruijn
58' Elayis Tavsan wordt gewisseld voor Ayman Sellouf
46' De tweede helft is begonnen
45' Rust
35' Gele kaart Dion Malone
25' Gele kaart Thom Haye
8' GOAL: Terell Ondaan maakt de 0-1 (Assist door Bart van Rooij)
1' AFTRAP: De wedstrijd is begonnen

Opstelling NAC Breda

1 Nick Olij (K)
2 Robin Schouten
3 Roger Riera
5 Javi Noblejas '87
8 Mounir El Allouchi '68
9 Lex Immers '81
11 Nick Venema
17 Sydney van Hooijdonk
20 Dion Malone
24 Colin Rösler
33 Thom Haye '68

Wisselspelers

16 Chiel Kramer (K)
23 Roy Kortsmit (K)
4 Moïse Adilehou
6 Lewis Fiorini '68
10 Huseyin Dogan '81
15 Jethro Mashart '87
18 Yassine Azzagari
25 Anouar Kali
26 Pjotr Kerstens
30 Gylermo Siereveld
32 Darwin Heuvelman
55 Dj Buffonge '68

Opstelling N.E.C.

31 Job Schuurman (K)
6 Jordy Bruijn
7 Elayis Tavsan '58
8 Édgar Barreto
10 Jonathan Okita '87
16 Souffian El Karouani
20 Joep van der Sluijs '87
21 Syb van Ottele
26 Cas Odenthal
28 Bart van Rooij
77 Terell Ondaan '71

Wisselspelers

36 Robin Roefs (K)
11 Ayman Sellouf '58
12 Thomas Beekman '71
17 Guus Gertsen
34 Terry Lartey Sanniez '87
71 Dirk Proper '87
Knappe driepunter voor N.E.C. in Breda
N.E.C. heeft de lastige uitwedstrijd bij NAC Breda in winst om weten te zetten. Het strijdende elftal van trainer Rogier Meijer haalde dankzij een goal van Terell Ondaan een 1-0 zege weg uit het Rat Verlegh Stadion.

Met een uitgedunde selectie reisde N.E.C. vrijdagavond af naar Breda om het daar tegen NAC, de nummer vier van de ranglijst, op te nemen. Een uitstekende kans voor de mannen van trainer Rogier Meijer om goede zaken te doen op de ranglijst en dat zei de oefenmeester in de aanloop naar de wedstrijd ook al. Na acht minuten werden die woorden al in daden omgezet. Bart van Rooij knokte zich in balbezit op de achterlijn en wist met een teruggetrokken bal de vrijstaande Terell Ondaan aan te spelen. De aanvaller vond vanaf de rand van het strafschopgebied precies het gaatje in de hoek naast NAC-keeper Nick Olij: 0-1.

Nog geen vijf minuten later had N.E.C de voorsprong moeten verdubbelen. Jonathan Okita kon door een inschattingsfout van Olij worden weggestuurd door Jordy Bruijn, maar de lob van de nummer tien van de Nijmeegse formatie eindigde net naast. Het maakte wel duidelijk dat de tactiek die Meijer had uitgedacht werkte. NAC kon ondanks veel balbezit op de helft van de rood-groen-zwarten niet veel gevaar stichten, mede door het goede verdedigende werk van gelegenheidsduo Cas Odenthal en Syb van Ottele. Pas vlak voor rust kreeg doelman Job Schuurman wat te doen. Tot zijn opluchting zag hij een kopbal van Mounir El Allouchi op de paal ploffen. De rust werd dan ook met een voorsprong gehaald.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Het balbezit was voor de ploeg uit Breda en N.E.C. hoopte op spaarzame uitvallen met Ondaan en Okita als snelle aanvallers. Dat lukte aardig: laatstgenoemde vond in de vijftigste minuut de vuisten van Olij na een knappe solo en tien minuten later moest de keeper een hard schot van Joep van der Sluijs uit de hoek plukken. Dat alles gebeurde in een korte fase waarin de Nijmegenaren op een goal mochten hopen. Okita kreeg net na het schot van Van der Sluijs namelijk opnieuw een kans om te scoren en NAC mocht van geluk spreken dat de spits de bal met links net over de lat heen tilde.

Twintig minuten voor tijd kwamen de gastheren opnieuw goed weg. Weer was het Okita die een enorme kans kreeg en weer kreeg de aanvaller de bal niet voorbij de uitstekend keepende Olij. De counterende ploeg van Meijer vergat zichzelf in veilige haven te schieten en daardoor bleef het ongemeen spannend in de laatste tien minuten. NAC pompte de ballen veelvuldig in de zestien, maar dankzij attent verdedigen van de jonge laatste linie en de heersende Job Schuurman werd er geen gevaar meer gesticht. Na reguliere speeltijd en vier lange minuten blessuretijd juichten staf en spelers samen voor een zwaarbevochten maar zeer verdiende overwinning.
Eredivisie Zaterdag 9 december 2023 MAC3PARK Stadion
PEC Zwolle
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
7 Sparta R'dam 21
8 Heerenveen 19
9 PEC Zwolle 17
10 Excelsior 16
11 Fortuna Sit. 16
12 NEC 15
13 Heracles 15
14 FC Utrecht 13
15 RKC Waalwijk 13
16 Almere City 13