Algemeen

Mattijs Branderhorst: "Onpasseerbaar lijken was wel erg lekker"

Mattijs Branderhorst: "Onpasseerbaar lijken was wel erg lekker"

N.E.C. won zondagmiddag met 1-2 bij FC Twente en vooral de defensieve stabiliteit zorgde ervoor dat de Nijmegenaren overeind bleven in de sfeervolle Groslch Veste. Daar had doelman Mattijs Branderhorst, die met een aantal puike reddingen de hoofdrol voor zich opeiste, ook een belangrijke rol in.

De keeper uit Tiel, die in diverse media opgenomen is in het Elftal van de Week van de afgelopen speelronde, prijst de rol van zijn verdediging. Toch was Branderhorst zelf ook van onschatbare waarde voor N.E.C. "Het voelde voor mij na de wedstrijd alsof ik punten had gepakt voor het team", legt hij uit. "Als keeper is het fijn als dat zo nu en dan gebeurt. Dat is hetgeen waar je je als doelman mee kan onderscheiden. Ik moet zeggen dat ik liever heb dat de verdediging niet te passeren is, want dan hebben we het goed staan, maar om zelf een keer onpasseerbaar te lijken was wel erg lekker."

De aanvallers van Twente moeten een frustrerende middag hebben gehad en Ron Jans, de trainer van de tegenstander, benoemde de aanwezigheid van Branderhorst als één van de redenen voor de nederlaag van de Tukkers. Voor de hoofdrolspeler zelf sprong er één moment uit. "Die lage kopbal van dichtbij. Dat was de moeilijkste bal omdat hij uit de drukte kwam, ik de bal laat zag komen en hij een beetje achter me viel. Dan moet je meteen reageren en heb je weinig tijd om na te denken over wat je het beste kan doen. Gelukkig lukte het me om hem nog achter me te pakken en goed weg te tikken."

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Blom was Branderhorst dan ook het middelpunt van de feestvreugde. De hele defensie sprintte naar het eigen doel toe om hun keeper te omhelzen. "We hebben goed moeten verdedigen om deze overwinning te pakken en dus voelde het goed om dat samen met de jongens achterin te vieren", legt hij uit. "Aanvallers kunnen juichen na hun goals, maar wij scoren niet zo vaak. Als wij het dan defensief goed voor elkaar hebben, moeten we dat vieren zoals de Italianen dat ook doen. Ik begon er samen met Iván mee na de wedstrijd tegen PEC, maar nu komen steeds meer jongens meevieren."

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36