Interview

Mohamed Rayhi: “Trots op hoe we geknokt hebben”

Mohamed Rayhi: “Trots op hoe we geknokt hebben”
Mohamed Rayhi mocht tegen Feyenoord van trainer Peter Hyballa in de basis beginnen en bedankte hem daar op gepaste wijze voor: met de 1-0 na acht minuten. Lange tijd leek hij daarmee voor drie Nijmeegse punten te hebben gezorgd, maar na twee late tegendoelpunten stond de ploeg uiteindelijk alsnog met lege handen. Rayhi: “Het begin was inderdaad perfect, maar door het einde sta je hier uiteindelijk toch met een rotgevoel. We hebben als team keihard geknokt, maar blijkbaar is het dan toch dat beetje geluk dat een topploeg uiteindelijk vaak heeft.”

Na zijn treffer zocht Rayhi bij de dug-out Quincy Owusu op om het feestje mee te vieren: “Ja, ik praat heel veel met Quincy. Hij is een generatie ouder dan ik en heeft al heel veel meegemaakt. Hij zei voor de wedstrijd dat ik ervan moest genieten vandaag en dat hij op de trainingen ziet dat ik echt goed kan voetballen. Soms komt dat er niet uit, maar hij zegt steeds dat hij weet dat ik het kan. Daarom wilde ik het graag met hem vieren.”

In de tweede helft werd N.E.C. achteruit gedrukt, maar tot uitgespeelde kansen voor Feyenoord leidde dat allemaal niet. “Toch weet je dan dat die bal een keer goed kan vallen voor Feyenoord en uiteindelijk gebeurde dat ook”, aldus Rayhi, die zelf nog twee keer dicht bij een tweede treffer was. Eerst met een subtiele lob die op het dak van doel eindigde en in de tweede helft met een hard schot dat net over het doel van keeper Brad Jones verdween. “Ik weet dat Brad een hekel heeft aan die lobjes, vorig jaar heb ik ‘m op de training zo een paar keer gepasseerd. Helaas lukte dat vandaag niet.”

Volgens Rayhi had N.E.C. vandaag in ieder geval één punt verdiend: “Zij hadden het overwicht, maar de beste mogelijkheden waren voor ons. Ze waren ook te pakken. We wisten ook dat zij donderdag weer Europees moeten spelen en dat ze volgende week tegen Ajax moeten, dan hoop je dat je daar van kunt profiteren. Het is gewoon een goed team natuurlijk, maar als je zo lang met 1-0 voor staat, dan is het zuur als je het alsnog weggeeft. Toch mogen we vandaag ook trots zijn op de manier waarop we geknokt hebben. We gaan in ieder geval met vertrouwen naar de wedstrijd tegen Vitesse toe.”

Lees ook het wedstrijdverslag
Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 18 januari 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Telstar

Stand Keuken Kampioen Divisie
10 Almere City 28
11 FC Volendam 27
12 RKC Waalwijk 26
13 MVV Maastr. 26
14 FC Eindhoven 25
15 NEC 25
16 Telstar 23
17 Helmond Sp. 14
18 Jong Utrecht 14
19 Jong AZ 13