Algemeen

N.E.C. - Ajax: Zimling terug in de basis, Will voorlopig aan de kant

N.E.C. - Ajax: Zimling terug in de basis, Will voorlopig aan de kant
N.E.C. moet het zondag stellen zonder Nathaniel Will. De vleugelverdediger heeft een scheurtje in zijn hamstring en is minimaal vier weken uitgeschakeld.

'De vacante positie kan op verschillende manieren worden ingevuld. Mark Otten is uiteraard een logische vervanger van Nathaniel, maar ook is er de mogelijkheid om met Rémy Amieux op rechts te spelen en Lorenzo Davids op de linksback positie',  aldus trainer Wiljan Vloet. De keuze voor deze opstelling zou een antwoord zijn op het spel van de vleugelaanvallers van Ajax die vaak naar binnen trekken.

De oefenmeester is blij dat Niki Zimling tegen Ajax wel weer terugkeert in de selectie. 'Niki is een hele belangrijke speler voor ons en zal daarom zeker starten. We hebben hem hard nodig tegen Ajax en het zal geen gemakkelijke klus worden. Maar ik heb zeker vertrouwen in een goed resultaat. Ik verwacht een ander Ajax dan in de uitwedstrijd die we gelijkspeelden. Het Ajax van Frank de Boer speelt toch veel meer vanuit de opbouw van achteruit en hanteert nauwelijks de lange bal. We zullen goed moeten anticiperen en uitkijken voor de mensen tussen de linies. Verder moeten we vooral ons eigen spel spelen en uitgaan van onze eigen kracht'. 

Door de ruime uitzege van N.E.C. op VVV-Venlo afgelopen weekend is de ploeg nog volop in de race voor de play-offs om Europees voetbal. Om mee te blijven strijden voor plaats acht zullen er zondag dan wel drie punten moeten worden gehaald.  Trainer Wiljan Vloet is dan ook heel duidelijk over de wedstrijd tegen Ajax. 'Alleen een overwinning is voldoende. Om te kunnen winnen zul je kansen moeten creëren en dus zullen we op de aanval moeten durven spelen'.

N.E.C. heeft in het Goffertstadion voor het laatst in november 2010 verloren. Zondag zal blijken of het de ongeslagen reeks in thuiswedstrijden voort kan zetten en voor een verrassing kan zorgen.

Wedstrijdselectie: Rémy Amieux, Gabor Babos, Thomas Chatelle, Jasper Cillessen, Lorenzo Davids, Leroy George, Dammyano Grootfaam, John Goossens, Cayfano Latupeirissa, Youri Loen, Bram Nuytinck, Mark Otten, Lasse Schöne, Bas Sibum, Björn Vleminckx, Rick Ten Voorde, Niki Zimling, Ramon Zomer.

Geblesseerd: Adnan Secerovic, Niels Wellenberg, Nathaniel Will, Rens van Eijden

N.E.C. - Ajax, zondag 14:30 uur

Stand Keuken Kampioen Divisie
4 Den Bosch 63
5 Go Ahead 63
6 TOP Oss 62
7 Almere 62
8 RKC 59
9 NEC 58
10 Cambuur 58
11 Jong Ajax 56
12 MVV Maastr. 54
13 Roda JC 53