Wedstrijdverslag

N.E.C. bindt ook FC Volendam aan zegekar

N.E.C. heeft de drukke week waarin het Sparta Rotterdam (2-0) en SC Cambuur (1-2) opzij zette een passend slot gegeven. De Nijmegenaren hadden vrijdagavond in het Kras Stadion in Volendam geen kind aan de plaatselijke FC en wonnen met 2-5. Niet voor het eerst dit seizoen had de Nijmeegse ploeg louter verschillende doelpuntenmakers.

Koki Ogawa en Tjaronn Chery begonnen in het Vissersdorp op de bank. Het tweetal kreeg rust omdat zij 120 minuten in de benen hadden van de halve finale tegen SC Cambuur afgelopen dinsdag. Hun reservebeurt leverde het basisdebuut van Sylla Sow en Yvandro Borges Sanches op. Youri Baas verving de geblesseerde Bram Nuytinck en toonde zich direct belangrijk.

Op rozen

Kort nadat Baas en zijn ploeggenoten ontsnapten aan een vroege achterstand, scoorde Sontje Hansen de openingstreffer uit een rebound van een schot van Baas. In de eerste helft nog liep N.E.C. zonder al te veel inspanningen uit naar 0-3. Kodai Sano schoof vanaf de rand van het zestienmetergebied de tweede treffer van de avond binnen, Sow bekroonde op slag van rust zijn basisdebuut met een doelpunt door een voorzet van Mees Hoedemakers beheerst binnen te koppen.

In de tweede helft volgde een hele open strijd. Dat begon met een Volendamse treffer: de bedrijvige spits Vivaldo Semedo profiteerde optimaal van onoplettendheid na een Nijmeegse corner. Borges Sanches liet vervolgens tot tweemaal toe na om de marge weer terug te brengen naar drie: zijn eerste poging kwam op de paal, zijn tweede inzet werd knap gekeerd door de alerte doelman Mio Backhaus.

Invallers trefzeker

Tien minuten voor tijd moest Backhaus alsnog buigen in de tweede helft: Rober González was pas vers binnen de lijnen, draaide weg bij zijn tegenstander en schoof de bal in de korte hoek: 1-4. Lars Olden Larsen tekende in de 90e minuut met zijn eerste seizoenstreffer voor het slotakkoord en bepaalde de eindstand op 2-5: Zach Booth had tussendoor de Volendamse doelpuntenproductie verdubbeld.

De tegengoals zijn een kleine smet op de foutloze week van N.E.C. Door de zege in Volendam vindt N.E.C. zich in ieder geval voor één dag terug op plek vijf. Begin maart, vijfde in de Eredivisie en een bekerfinale in het verschiet. Mooie tijden. Je kan de ploeg van Rogier Meijer volgende week zondag weer in actie zien: om 16.45 uur is de aftrap van de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.