Wedstrijdverslag

N.E.C. bindt ook TOP Oss aan zegekar

N.E.C. bindt ook TOP Oss aan zegekar

N.E.C. heeft vanavond de sterke tweede periode een goed gevolg gegeven. Door doelpunten van Ole Romeny, Anthony Musaba en Zian Flemming werd TOP Oss met 3-0 verslagen. Dankzij de overwinning van N.E.C. en puntenverlies van Telstar gaan de Nijmegenaren aan kop in de tweede periode.

Geschreven door Mark van Onna

N.E.C. startte de wedstrijd met één wijziging ten opzichte van het doelpuntloze gelijkspel bij SC Cambuur. Josef Kvida was weer hersteld van zijn blessure en vormde met Rens van Eijden het hart van de defensie. Frank Sturing nam hierdoor plaats op de reservebank. N.E.C. kwam sterk uit de startblokken en kreeg via Romeny binnen één minuut al een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De aanvaller kwam op aangeven van Flemming alleen voor doelman Damien Perquis te staan, waarna de doelman de inzet keerde. Een minuut later liet ook TOP Oss van zich horen, maar Mattijs Branderhorst tikte de kopbal van Lars Hutten over zijn doel.

Voorsprong

Na een rustig vervolg op de kansen in de eerste twee minuten brak N.E.C. na een klein kwartier de wedstrijd open. In een uitstekende aanval kwam Bart van Rooij over Jonathan Okita heen, waarna de rechtervleugelverdediger de bal meekreeg. Van Rooij vond vervolgens Romeny in de zestien en zag de aanvaller eenvoudig de 1-0 binnenschuiven. Na de voorsprong bleef N.E.C. de aanval zoeken en kreeg de thuisclub meerdere kansen op de 2-0. Zo kwam Zian Flemming na een dribbel in het strafschopgebied van TOP Oss terecht, maar zijn schot miste precisie. Ook een kopbal van Jellert van Landschoot leverde geen 2-0 op. Vervolgens kwam TOP Oss via oud-N.E.C.’er Cihat Çelik dichtbij de gelijkmaker. De aanvaller krulde de bal van buiten de zestienmeter rakelings langs het doel van Branderhorst. In de periode na dit schot kreeg TOP Oss steeds meer controle over de wedstrijd, maar tot kansen kwamen de bezoekers niet. Op slag van rust kreeg N.E.C. ineens weer een kans en dit leidde bijna tot een 2-0 ruststand. De inzet van Romeny eindigde echter op de paal.

Tweede helft

TOP Oss startte sterk aan de tweede helft en werd in de 50ste minuut bijna beloond met de gelijkmaker. Een schot vanaf de rand van de zestienmeter belandde hard tegen de paal. De rebound ging wel in het Nijmeegse doel, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Enkele minuten later kwam N.E.C. gevaarlijk voor het doel van TOP Oss. Romeny draaide knap weg van zijn tegenstander, waarna de vleugelaanvaller de bal bij Flemming bezorgde. De spits raakte de bal niet goed waardoor de bal over ging. De tweede helft ging vervolgens verder zoals de eerste helft eindige. TOP Oss had veel balbezit op de helft van N.E.C., maar de bezoekers konden weinig gevaar creëren voor het doel van Branderhorst. N.E.C. kon daarentegen weinig inbrengen en kwam door slordigheden niet tot aanvallen.

Gouden wissel

Het trainerstrio van N.E.C. greep in de 70ste minuut in om meer grip op de wedstrijd te krijgen. Mart Dijkstra werd vervangen door vleugelaanvaller Musaba, waardoor Van Landschoot in een controlerende rol kwam te spelen, Flemming een linie zakte en Romeny de nieuwe spits werd. Twee minuten later leverde dit de 2-0 op. Romeny kreeg de bal ingespeeld en wist met een schitterende hakbal Musaba te lanceren. De jeugdspeler bleef vervolgens koel en zette de Nijmegenaren op een 2-0 voorsprong. Slotfase Nadat een afstandsschot van Van de Looi naast het doel van TOP Oss ging, waren de bezoekers binnen twee minuten tijd drie keer dichtbij de aansluitingstreffer. Eerst had Branderhorst een goede redding in huis, waarna de daaropvolgende corner bijna werd binnengeschoten door Stuy van den Herik. Ook de corner die hierop volgde ging er bijna in, maar Romeny werkte de bal ternauwernood over het eigen doel heen. Vlak voor tijd ging ook de inzet van Çelik naast, waardoor N.E.C. voor de vijfde wedstrijd op rij de nul heeft gehouden. In de blessuretijd wist ook Flemming nog een doelpunt mee te pikken. Nadat de inzet van Musaba werd gekeerd belandde de bal voor de voeten van Flemming, waarna hij de eindstand op 3-0 bepaalde.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 22 november 2019 Stadion de Braak
Helmond Sport
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 30
3 Jong Ajax 26
4 NAC Breda 24
5 Excelsior 24
6 FC Volendam 24
7 NEC 23
8 Go Ahead 22
9 Almere City 22
10 Telstar 21
11 FC Eindhoven 21