Wedstrijdverslag

N.E.C. boekt oefenzege in Veldhoven

N.E.C. heeft het vriendschappelijke duel met VV UNA winnend afgesloten. De ploeg van trainer Rogier Meijer kwam met 1-0 achter, maar in de slotfase werd de Veldhovense derdedivisionist toch op de knieën gedwongen.

Op een broeierig en nat sportpark De Zeelst had N.E.C. het eerste half uur het betere van het spel. De keeper van UNA kreeg na tien minuten dan ook zijn eerste klus: hij tikte een ziedend afstandsschot van Souffian El Karouani net over de lat. Even later was het de beurt aan Ole Romeny om de reflexen van de Veldhovense doelman te testen. De spits van N.E.C. wist na een heerlijke diepe bal van Kevin Bukusu de UNA-goalie in kansrijke positie niet te passeren en de rebound van Thomas Beekman werd geblokt. Omdat ook twee pogingen van Jordy Bruijn niet succesvol waren kwam de thuisploeg de eerste dertig minuten goed door.

Vervolgens lieten de gastheren zien ook uit een offensief vaatje te kunnen tappen. Met de nodige strijdlust en inzet forceerden ze in de fase vlak voor rust een aantal prima mogelijkheden, maar steeds vonden de UNA-aanvallers Mattijs Branderhorst op hun weg. De sluitpost van de formatie van trainer Rogier Meijer had een antwoord op twee gevaarlijke afstandschoten en won ook op knappe wijze een één-op-één van de spits van de Veldhovenaren. Een ruststand zonder doelpunten was het logische gevolg.

Na de pauze stonden de Nijmegenaren met een bijna volledig ander elftal op het veld. Dat team kon niet voorkomen dat UNA in de 53e minuut de leiding pakte. Brian Boogers werkte tussen twee verdedigers een voorzet vanaf rechts in de hoek en passeerde daarmee Branderhorst, de enige N.E.C.'er die de negentig minuten volmaakte. Die treffer was voor de ploeg uit Veldhoven het signaal om de pot achterin dicht te gooien en de mannen van Meijer te laten komen. Lange tijd was N.E.C. niet in staat om zich door de hechte UNA-defensie heen te spelen, maar een kwartier voor tijd was het toch nog raak.

Frank Sturing wist een hoekschop te verlengen en in een klutssituatie leek niemand de bal meer voor de lijn te pareren:: 1-1. Met een gelijkspel was N.E.C. echter nog niet tevreden. In de slotfase werd de aanval nog maar eens gezocht en nadat Etien Velikonja een grote kans om zeep hielp was het wel raak voor Syb van Ottele. Hij plaatste de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de benedenhoek (1-2) en bracht zijn ploeg daarmee aan de leiding. In blessuretijd kwam er ook nog een derde goal voor de mannen uit de Keizerstad. Een bal voor bijna open doel in de allerlaatste minuut was niet aan de aanvaller van UNA besteed, waarna de tegenaanval een penalty voor N.E.C. opleverde. Etien Velikonja deed vanaf de stip wat hij moest doen, maakte er 1-3 van en mede daardoor ging de oefenzege mee naar Nijmegen. Zaterdag oefent N.E.C. weer: SV Straelen is dan de tegenstander.

Opstelling N.E.C.: Branderhorst; Van Rooij (46. Lartey Sanniez), Van Eijden (46. Odenthal), Bukusu (46. Rebergen), El Karouani (46. Veenendaal); Bruijn (46. Sturing), Proper (46. Van Ottele), Beekman (46. Ruizendaal); Tavsan (46. Fase), Romeny (46. Velikonja), Okita (46. Van der Sluijs).