Algemeen

N.E.C. boekt overwinning op Westlandia

Tijdens de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe kalenderjaar heeft N.E.C. een 5-1 overwinning geboekt op Derdedivisionist Westlandia. De Nijmegenaren stonden bij rust met 3-0 voor en bouwden deze voorsprong na de thee verder uit.

Vrijwel direct na de aftrap werd N.E.C. direct gevaarlijk. Een afgevallen bal belandde voor de voeten van Tom Overtoom, maar de middenvelder schoot de bal net naast. In de daaropvolgende 20 minuten golfde het spel wat op en neer en wist Westlandia zich kranig te weren en er zelfs enkele malen goed uit te komen. Waar het direct aan het begin nog niet lukte, was het na 21 minuten wel raak voor Tom Overtoom. Via een van richting veranderde vrije trap van de middenvelder kwam de 1-0 op het scorebord.

Niet veel later verdubbelde Joey van den Berg de marge met een mooi schot in de kruising en slechts drie minuten later bleef Jonathan Okita koel nadat hij 1 op 1 verscheen met de doelman van Westlandia. N.E.C. bleef tot aan het einde van de eerste helft druk houden en kansen creƫren, maar onder andere Achahbar en Darri wisten de score niet verder uit te breiden, waardoor beide ploegen met een 3-0 ruststand aan de thee gingen.

Na rust verscheen een vrijwel geheel nieuw elftal binnen de lijnen, waarbij Morad el Haddouti zijn officieuze debuut maakte. Een van de weinigen die wel was blijven staan na de rust, Paolo Sabak, zette zijn naam na 51 minuten op het scorebord met een afstandsschot.

Het doelpunt van Sabak vormde echter niet het startsignaal voor een sterke tweede helft. N.E.C. sprong meerdere malen slordig om met de geboden ruimtes en miste scherpte in de eindpass. In de 75e minuut kwam Westlandia zelfs op 4-1, maar niet veel later zette Ole Romeny zijn naam op het scorebord. Romeny, spelend in de punt van de aanval, werd diep gestuurd door Paolo Sabak, omspeelde de doelman en schoof de bal beheerst binnen. De treffer van Romeny bleek ook het slotstuk van het duel.

Zondag wacht de eerste grote krachtmeting voor de ploeg van Jak de Gier. Dan speelt N.E.C. tegen het Duitse Hannover 96.