Wedstrijdverslag

N.E.C. doet wat het moet doen in Capelle aan den IJssel en bekert verder

N.E.C. doet wat het moet doen in Capelle aan den IJssel en bekert verder

N.E.C. heeft de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. De formatie van trainer Rogier Meijer won op bezoek bij hoofdklasser v.v. Capelle zonder zich bovenmatig in te spannen: 0-3.

Voor spelers, staf, bestuur en fans van Capelle was de ontmoeting met de Eredivisionist uit Nijmegen duidelijk de wedstrijd van het jaar, gezien de bijzondere sfeer op 'sportpark Het Slot' en de vele vuurwerkpijlen die voorafgaand aan de aftrap de lucht in werden geschoten. Hoe zuur voor al die aanwezigen, maar hoe fijn voor N.E.C. was het dat de bal na vier minuten al achter de doelman van de groenhemden lag. Elayis Tavsan profiteerde van matig uitverdedigen door de Capelle-defensie en prikte de bal met links laag in de korte hoek (0-1), waardoor de Nijmegenaren de gewenste vroege voorsprong al snel in handen hadden.

Een ideale start voor de mannen uit de Keizerstad, die in het half uur dat op die openingstreffer volgde de druk erop hielden bij Capelle. Die ploeg kon daar maar moeilijk onderuit voetballen en het was wachten tot de 0-2 viel. Ali Akman dacht die op zijn naam te gaan krijgen, maar de Turkse spits schoot in minuut 30 op de lat. Even later kon hij alsnog de handen in de lucht steken om een Nijmeegse goal te vieren: Tavsan kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten en zag een rollertje via een Capels been in de verre hoek eindigen.

Met de 0-2 op zak deed N.E.C. het in de tweede helft beduidend rustiger aan. Dat gaf de hoofdklasser de kans om in het eerste kwartier na rust zowaar wat druk uit te oefenen op Danny Vukovic, die door Meijer onder de lat was gezet. De Australische doelman hoefde echter niet al te vaak in actie te komen en uiteindelijk besliste invaller Ole Romeny het duel aan de andere kant. Hij ontsnapte aan de aandacht van de Capelle-defensie en schoot via de binnenkant van de paal de 0-3 op het scorebord. Daar bleef het bij en dus speelt N.E.C. binnenkort in de tweede ronde van het bekertoernooi. Zaterdagavond horen we wie daarin de tegenstander wordt.

Stand Eredivisie
6 Vitesse 51
7 Utrecht 47
8 H'veen 41
9 SC Cambuur 39
10 RKC Waalwijk 38
11 NEC 38
12 FC Groningen 36
13 Go Ahead 36
14 Sparta R'dam 35
15 Fortuna Sit. 35