Wedstrijdverslag

N.E.C. is ook te sterk voor OFI Kreta

N.E.C. heeft voor de derde keer op rij een oefenwedstrijd gewonnen. OFI Kreta, een subtopper uit Griekenland, werd in het Goffertstadion op een 2-0 nederlaag getrakteerd.

De Nijmegenaren hielden in de wedstrijden tegen RKC Waalwijk (3-0) en Heracles Almelo (0-1) de nul en waren duidelijk van plan om dat tegen de Grieken ook te bewerkstelligen. Met Cas Odenthal en Iván Márquez centraal achterin lukte dat alleraardigst, want OFI kreeg in de eerste helft geen enkele mogelijkheid om tot een kans te komen. N.E.C. sloeg wel toe: na twaalf minuten wees scheidsrechter Joey Kooij naar de stip en kreeg Jordy Bruijn de kans om de score te openen. Met zijn welbekende 'hupje' plaatste de middenvelder, die vrijdagavond als valse spits opereerde, de bal in de hoek: 1-0.

In het restant van de eerste helft kwam de ploeg van trainer Rogier Meijer alleen nog door via een diepe bal op Jonathan Okita, maar zoals gezegd stond de organisatie achterin uitstekend en werd de rust met een voorsprong gehaald. De Nijmeegse dominantie werd in de tweede helft zelfs vertaald in nog een doelpunt. Een hoekschop van Lasse Schöne plofte op het hoofd van Márquez, die boven zijn bewakers uittorende en de tweede N.E.C.-goal tegen de touwen kopte. Een hoogtepunt voor de nieuwe Spanjaard, die zijn uitstekende wedstrijd bekroonde met een doelpunt.

Tijdens het laatste half uur kwamen er nog voldoende mogelijkheden op een derde goal. Die waren niet aan Magnus Mattson en Dirk Proper besteed, maar dat maakte weinig meer uit. De Grieken waren verslagen en konden er geen spannend duel meer van maken. N.E.C. speelde de wedstrijd volwassen uit en kan daardoor bogen op drie oefenwedstrijden op rij waarin het de nul hield en wist te winnen.