NIEUWS

N.E.C. is te sterk voor Jong FC Utrecht

datum icoon 29-01-2021
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. heeft op eigen veld afgerekend met Jong FC Utrecht. In de tweede helft zorgden Jordy Bruijn en Elayis Tavsan met hun goals voor een 2-0 overwinning.

Om het goede gevoel van de afgelopen weken vast te houden was er voor N.E.C. een goed resultaat nodig tegen Jong FC Utrecht. Die ploeg, waar de Nijmegenaren eerder dit seizoen nog met 4-1 van wonnen, kwam naar het Goffertstadion om daar een stokje voor te steken en in de eerste paar minuten maakten ze die intenties meteen duidelijk. Tim Pieters was de eerste die op doel schoot en dat was meteen werk voor Norbert Alblas, die zich moest strekken en de bal uit de hoek tikte. N.E.C. liet dat echter niet op zich zitten en nam de regie langzaam maar zeker over. De directe vrije trap van Souffian El Karouani, die door doelman Thijmen Nijhuis werd gepakt, was het eerste concrete resultaat van die betere fase.

Ook Jonathan Okita had in de eerste twintig minuten kunnen scoren. De rappe vleugelaanvaller kon diep toen Rangelo Janga een bal doorkopte, maar besloot net iets te vroeg om uit te halen en wist daardoor niet genoeg kracht aan zijn poging mee te geven. Het duurde vervolgens lang tot N.E.C. weer eens aan een doelpunt mocht denken. Weer was Okita degene die in scoringspositie kwam en weer had hij het vizier niet op scherp staan. Op dat moment waren de kansen schaars en dat bleef tot aan de rust zo. Des te jammer dat de Nijmegenaren vlak voor de pauze niet tot scoren wisten te komen. Zowel Okita als Jordy Bruijn kregen de bal in het vijandelijke strafschopgebied voor de rechtervoet en zagen hun poging vervolgens geblokt worden.

Direct na rust was het wel raak en dat was te danken aan invaller Édgar Barreto. De Paraguayaan verstuurde een fantastische lange bal op Bruijn, die geen moment twijfelde en de bal over de uitkomende Utrecht-keeper heen liftte: 1-0. Dat bewoog de gasten uit de Domstad ertoe om iets verder vooruit te spelen en dat sorteerde bijna direct effect, want na een slippertje van Rens van Eijden kreeg Jeredy Hilterman een enorme kans. De captain van N.E.C. herstelde zijn fout gelukkig zelf. Het bleek een spaarzaam moment van gevaar op de Nijmeegse helft te zijn, want in het tweede bedrijf hielden de mannen van trainer Rogier Meijer de touwtjes stevig in handen. Een kwartiertje voor tijd gooide een vervelend incident echter roet in het eten.

De wedstrijd werd ontsierd door een opstootje waarbij Rens van Eijden een rode kaart kreeg van scheidsrechter Cantineau. Daardoor werden de laatste tien minuten plotseling onnodig spannend en moest N.E.C. toch nog in de achteruit. Jong Utrecht pompte de ballen het strafschopgebied in en mannen als Janga, Odenthal en de ingevallen Kevin Bukusu moesten alle zeilen bijzetten om het gevaar te verijdelen. Dat deden ze uitstekend en mede daardoor kon Elayis Tavsan de wedstrijd beslissen. De vleugelspeler werd op rechts aangespeeld door Bukusu, wurmde zich op de achterlijn langs twee tegenstanders en joeg de bal hard in het doel. Een fantastisch moment om de 2-0 te maken, want daarna kwam N.E.C. niet meer in gevaar en was de derde zege op rij binnen.