Wedstrijdverslag

N.E.C. is te sterk voor Jong FC Utrecht

Voorbeschouwing N.E.C. - Jong FC Utrecht

De wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie volgen elkaar snel op. Afgelopen maandag won N.E.C. nog met 0-1 bij FC Eindhoven, vandaag komt Jong Utrecht alweer op bezoek in Nijmegen.

In Eindhoven legde N.E.C. maandagavond een ijzersterke eerste helft op de mat, maar stond bij rust dankzij een doelpunt van Jonathan Okita slechts een 0-1 voorsprong op het scorebord. Dat dit uiteindelijk ook de eindstand werd, had de ploeg zeker ook aan doelman Norbert Alblas te danken. Het spel van de Nijmegenaren leek in het tweede bedrijf namelijk in de verste verte niet meer op dat van de eerste helft en het was uiteindelijk dan ook een overwinning die met samengeknepen billen over de streep werd getrokken.

Maar goed, drie punten zijn drie punten en dankzij de overwinning heeft N.E.C. zich samen met NAC en Go Ahead Eagles op een gedeelde vierde plaats op de ranglijst genesteld. NAC en Go Ahead hebben dit weekend een (in ieder geval op papier) moeilijke wedstrijd op het programma staan. De Bredanaars moeten het opnemen tegen Almere City, terwijl de Eagles in FC Volendam een tegenstander treft die één plekje lager staat op de ranglijst.

Puntverlies ligt voor de concurrentie dus op de loer, maar natuurlijk zal door N.E.C. eerst gewonnen moeten worden van Jong FC Utrecht voor naar de andere ploegen gekeken kan gaan worden. De Utrechters presteren die seizoen wisselvallig en verloren de laatste twee wedstrijden. Zowel tegen Roda JC als tegen Jong Ajax werd het 2-1. Grote man bij de Utrechters is aanvaller Jeredy Hilterman, die dit seizoen al twaalf keer wist te scoren. Onder de lat vinden we in de persoon van Maarten Paes een doelman terug die in het verleden uitkwam voor N.E.C.

Eerder dit seizoen wist N.E.C. in Utrecht met 1-4 te winnen van de jonge Domstedelingen. De ploeg van trainer Rogier Meijer kwam in de eerste helft nog wel op achterstand, maar wist de boel dankzij treffers van Jonathan Okita, Bart van Rooij, Souffian El Karouani en Terell Ondaan alsnog recht te trekken. Door de jaren heen is Jong FC Utrecht een prettige tegenstander gebleken voor N.E.C. De ploegen speelden tot dusverre zeven keer tegen elkaar en zes keer boekte N.E.C. daarbij een overwinning. De enige wedstrijd die níet werd gewonnen, eindigde in 0-0. Het doelsaldo over deze wedstrijden (17 treffers voor, 5 tegen) kan bijdragen aan het vertrouwen vooraf, al mag van onderschatting uiteraard geen sprake zijn.

De aftrap is vanavond om 21.00 uur, de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Luca Cantineau.

91' De wedstrijd is afgelopen
90' Gele kaart Gabriël Çulhaci
89' GOAL: Elayis Tavsan maakt de 2-0 (Assist door Kevin Bukusu)
84' Jonathan Okita wordt gewisseld voor Kevin Bukusu
81' Raymond Huizing wordt gewisseld voor Giovanni de la Vega
81' Djevencio van der Kust wordt gewisseld voor Gabriël Çulhaci
80' Gele kaart Djevencio van der Kust
78' Gele kaart Albert-Nicolas Lottin
78' Gele kaart Rangelo Janga
74' Thomas Beekman wordt gewisseld voor Elayis Tavsan
65' Tim Pieters wordt gewisseld voor Djenairo Daniels
63' Dirk Proper wordt gewisseld voor Mathias de Wolf
59' Oussama Alou wordt gewisseld voor Ruben Kluivert
49' GOAL: Jordy Bruijn maakt de 1-0 (Assist door Édgar Barreto)
46' Javier Vet wordt gewisseld voor Édgar Barreto

22 Joshua Mukeh

N.E.C. heeft op eigen veld afgerekend met Jong FC Utrecht. In de tweede helft zorgden Jordy Bruijn en Elayis Tavsan met hun goals voor een 2-0 overwinning.

Om het goede gevoel van de afgelopen weken vast te houden was er voor N.E.C. een goed resultaat nodig tegen Jong FC Utrecht. Die ploeg, waar de Nijmegenaren eerder dit seizoen nog met 4-1 van wonnen, kwam naar het Goffertstadion om daar een stokje voor te steken en in de eerste paar minuten maakten ze die intenties meteen duidelijk. Tim Pieters was de eerste die op doel schoot en dat was meteen werk voor Norbert Alblas, die zich moest strekken en de bal uit de hoek tikte. N.E.C. liet dat echter niet op zich zitten en nam de regie langzaam maar zeker over. De directe vrije trap van Souffian El Karouani, die door doelman Thijmen Nijhuis werd gepakt, was het eerste concrete resultaat van die betere fase.

Ook Jonathan Okita had in de eerste twintig minuten kunnen scoren. De rappe vleugelaanvaller kon diep toen Rangelo Janga een bal doorkopte, maar besloot net iets te vroeg om uit te halen en wist daardoor niet genoeg kracht aan zijn poging mee te geven. Het duurde vervolgens lang tot N.E.C. weer eens aan een doelpunt mocht denken. Weer was Okita degene die in scoringspositie kwam en weer had hij het vizier niet op scherp staan. Op dat moment waren de kansen schaars en dat bleef tot aan de rust zo. Des te jammer dat de Nijmegenaren vlak voor de pauze niet tot scoren wisten te komen. Zowel Okita als Jordy Bruijn kregen de bal in het vijandelijke strafschopgebied voor de rechtervoet en zagen hun poging vervolgens geblokt worden.

Direct na rust was het wel raak en dat was te danken aan invaller Édgar Barreto. De Paraguayaan verstuurde een fantastische lange bal op Bruijn, die geen moment twijfelde en de bal over de uitkomende Utrecht-keeper heen liftte: 1-0. Dat bewoog de gasten uit de Domstad ertoe om iets verder vooruit te spelen en dat sorteerde bijna direct effect, want na een slippertje van Rens van Eijden kreeg Jeredy Hilterman een enorme kans. De captain van N.E.C. herstelde zijn fout gelukkig zelf. Het bleek een spaarzaam moment van gevaar op de Nijmeegse helft te zijn, want in het tweede bedrijf hielden de mannen van trainer Rogier Meijer de touwtjes stevig in handen. Een kwartiertje voor tijd gooide een vervelend incident echter roet in het eten.

De wedstrijd werd ontsierd door een opstootje waarbij Rens van Eijden een rode kaart kreeg van scheidsrechter Cantineau. Daardoor werden de laatste tien minuten plotseling onnodig spannend en moest N.E.C. toch nog in de achteruit. Jong Utrecht pompte de ballen het strafschopgebied in en mannen als Janga, Odenthal en de ingevallen Kevin Bukusu moesten alle zeilen bijzetten om het gevaar te verijdelen. Dat deden ze uitstekend en mede daardoor kon Elayis Tavsan de wedstrijd beslissen. De vleugelspeler werd op rechts aangespeeld door Bukusu, wurmde zich op de achterlijn langs twee tegenstanders en joeg de bal hard in het doel. Een fantastisch moment om de 2-0 te maken, want daarna kwam N.E.C. niet meer in gevaar en was de derde zege op rij binnen.