Wedstrijdverslag

N.E.C. knokt zich naar doelpuntrijk gelijkspel tegen FC Groningen

Het duel tegen de Groningers, die met een mix van spelers van het eerste elftal en beloften aantraden, werd door N.E.C. het beste begonnen. De eerste grote kans was voor Thomas Beekman, die als aanvallende middenvelder in de formatie van trainer Rogier Meijer stond. Hij kreeg de bal voor zijn voeten na goed doorzetten van Anton Fase, maar mikte onder druk van een Groninger verdediger over. Toch kwamen de noorderlingen op voorsprong. Na balverlies van Cas Odenthal stond Nicklas Strunck op de goede plek om de 1-0 tegen de touwen te werken. Niet veel later werd het ook 2-0. Remco Balk was bij de tweede paal het eindstation van een vlotte counter.

Dat lieten de Nijmegenaren echter niet op zich zitten. Thomas Beekman kreeg de bal in de voeten geschoven door Nigel Bertrams, de goalie van de groen-witten, en rondde zoals wel vaker in de voorbereiding kalm af: 2-1. Heel even hing een gelijkmaker in de lucht, maar dat was buiten Balk gerekend. Wederom dook de aanvaller van Groningen uit het niets voor Norbert Alblas op en wederom prikte hij de bal achter de N.E.C.-goalie. Van een nieuwe aansluitingstreffer kwam het voor rust niet, aangezien kopballen van Anton Fase en Cas Odenthal respectievelijk over en in de handen van de keeper eindigden.

In de tweede helft lag de amusementswaarde een stuk lager dan voor rust. Groningen beperkte zich tot uitvallen en gaf de Nijmeegse formatie de bal. Met de ingevallen Elayis Tavsan in de ploeg maakte N.E.C. wel een stuk betere indruk en had het via Ayman Sellouf terug tot 3-2 moeten komen. De linksvoor benutte de kans, die hij na een prima combinatie met Jordy Bruijn kreeg, echter niet. Even later viel die verdiende goal alsnog en was het Tavsan die op het scoreformulier kwam. Hij kreeg een voorzet van links van Sellouf en schoot de bal beheerst in de verre hoek achter de keeper van de noorderlingen: 3-2.

Met nog een kwartier te gaan en nog wat meer frisse spelers in de ploeg ging N.E.C. op zoek naar de 3-3, die op basis van de tweede helft verdiend was. De uitvallen van Groningen waren amper gevaarlijk en dus was het alleen de vraag of er in de slotfase nog een Nijmeegse goal zou vallen. Dat gebeurde uiteindelijk ook: een indraaiende vrije trap van Syb van Ottele werd door niemand aangeraakt, waardoor ook de verdediging en keeper van de Trots van het Noorden aan de grond stonden genageld. Daardoor kregen de mannen uit de Keizerstad toch nog wat ze verdienden (3-3) en werd de oefenpartij tegen de Eredivisionist zonder nederlaag afgesloten.

Opstelling N.E.C.: Alblas (46. Branderhorst); Van Rooij (79. Lartey Sanniez), Van Eijden, Odenthal, Çulhaci (60. El Karouani), Bruijn (79. Van Ottele), Proper (46. Van der Sluijs), Beekman (85. Velikonja); Fase (50. Tavsan), Janga, Sellouf (70. Romeny).