Maatschappelijk

N.E.C. Maatschappelijk viert tienjarig bestaan een week lang groots

N.E.C. Maatschappelijk viert tienjarig bestaan een week lang groots

De maatschappelijke stichting van N.E.C. bestaat tien jaar. In augustus 2008 werd stichting Wij Staan Voor De Wijk opgericht, inmiddels bekend als N.E.C. Doelbewust, door N.E.C., Gemeente Nijmegen, ROC Nijmegen, Talis, Dar en Novio om iets terug te geven aan de Nijmeegse samenleving en tien jaar later kan er met grote trots teruggekeken worden op een meer dan geslaagd eerste decennium. In de week van 10 september wordt het tienjarig jubileum uitgebreid gevierd middels diverse activiteiten.

N.E.C. in concert
Op maandag 10 september trapt N.E.C. vlakbij het eigen stadion de jubileumweek af met een bijzonder concert. Het openluchttheater De Goffert vormt het decor van een optreden van artiest Iris Hond, onder andere bekend van optredens in de Wereld Draait Door, bij Ivo Niehe en haar theatertour door Nederland, die exclusief zal optreden voor meer dan duizend inwoners van Nijmegen en het rijk van Nijmegen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Deze mensen zijn speciaal hiervoor uitgenodigd. Burgemeester Bruls zal deze avond tijdens het concert de week officieel openen.

GoffertRun
Woensdag 12 september kunnen alle hardloopliefhebbers 1, 5 of 10 kilometer afleggen tijdens de GoffertRun. Tijdens dit recreatieve hardloopevenement zamelen de lopers geld in voor de N.E.C. Maatschappelijk én het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis.

Tijdens de rondes wordt er onder andere gelopen langs enkele bijzondere plaatsen in het stadion, zoals de spelerstunnel, de kleedkamergang en er wordt dit jaar ook over het heilige gras gelopen. Tijdens de vorige editie liepen er 400 deelnemers voor het goede doel, dit jaar zal dat aantal hoger liggen.

N.E.C. – Jong PSV
De jubileumweek wordt in stijl afgesloten op vrijdag 14 september, als N.E.C. in eigen huis de degens kruist met Jong PSV. De wedstrijd staat volledig in het teken van N.E.C. Maatschappelijk, wat onder andere zichtbaar is aan de divers samengestelde line-up, waarin (oud) deelnemers van diverse projecten zullen lopen. Tevens wordt er gespeeld in een éénmalig uniek maatschappelijk shirt, wat later onthuld zal worden.

In de rust is er een demonstratiewedstrijd van de N.E.C. Oldstars en het stadion zal flink gevuld zijn met vele oud-deelnemers van de vele projecten die N.E.C. Maatschappelijk de afgelopen tien jaar hebben ontplooid.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36