Wedstrijdverslag

N.E.C. met ruime cijfers voorbij N.E.C. Amateurs

N.E.C. heeft zaterdagavond ook haar tweede oefenwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op De Eendracht nam N.E.C. het op tegen de N.E.C. Amateurs. Het werd 0-7 in het voordeel van de ‘bezoekers’. De ruststand werd bepaald op 0-1, door een treffer van Ole Romeny. Na rust liep N.E.C. met zes treffers uit naar een 0-7 overwinning.

In een regenachtig Nijmegen werd de bal om 19.00 uur aan het rollen gebracht. Beide ploegen begonnen energiek aan het duel en het duurde slechts luttele minuten voordat de eerste kans kon worden genoteerd. Na een lage voorzet stuitte Romeny op de inglijdende doelman. Niet veel later kwam N.E.C. alsnog op voorsprong. Okita vond met een afgemeten voorzet de voeten van Romeny, die op zijn beurt koeltjes afrondde. Na de openingstreffer beten de N.E.C. Amateurs meer van zich af, wat leidde tot meerdere mogelijkheden voor het doel van Branderhorst. De doelman hield zijn doel echter schoon, waardoor de rust werd bereikt met een 0-1 tussenstand.

Nieuw elan

Na de rust verscheen N.E.C., evenals de wedstrijd tegen de Overasseltse Boys, met elf nieuwe namen op het veld. Al snel leek de ploeg, onder leiding van het trainerstrio, de score te verdubbelen. Oratmangoen vond echter het aluminium op zijn pad. Enkele minuten later wist de ploeg wel te scoren. Een voorzet van Lartey Sanniez werd op de doellijn binnengekopt door Ayman Sellouf. N.E.C. kwam steeds beter in de wedstrijd en de N.E.C. Amateurs kwamen er vervolgens niet meer aan te pas. Na iets meer dan een uur voetbal was Paolo Sabak het eindstation na een vlotlopende aanval: 0-3. Eén minuut later kon de volgende treffer worden genoteerd. Sven Braken rondde eenvoudig af na een toegekende strafschop. De laatste twintig minuten wist N.E.C. nog driemaal het net te vinden. Na meerdere goed uitgevoerde aanvallen mochten Leroy Labylle, Frank Sturing en Ayman Sellouf nog een doelpunt op hun naam bijschrijven. Dat betekende ook direct de 0-7 eindstand.

Trainingskamp

Morgen trekt N.E.C. voor vier dagen richting Duitsland. Morgenavond staat tevens de confrontatie tegen SF Lotte op het programma, het trainingskamp wordt vrijdagavond afgesloten met een wedstrijd tegen Wuppertaler SV.