Wedstrijdverslag

N.E.C. met zevenklapper voorbij Dio'30

N.E.C. heeft vanavond op bezoek bij Dio’30 met 1-7 gewonnen. De Nijmegenaren begonnen fel aan het duel en liepen gedurende de eerste helft uit naar een 1-4 voorsprong. Na de rust trof N.E.C. nog driemaal doel, waardoor er na afloop een 1-7 eindstand op het scorebord stond. De doelpunten in Druten kwamen op naam van Sven Braken, Randy Wolters, Mathias Bossaerts, Mike Ndayishimiye, Jonathan Okita, Ole Romeny en Anthony Musaba.

Al vroeg in de wedstrijd leek N.E.C. de score te openen. Na een geblokt afstandsschot van Overtoom schoot Sellouf uit de corner hard op de paal. Ook daarna was Overtoom met een poging van afstand dicht bij de openingstreffer. Toch hoefde de Nijmegenaren niet lang te wachten op de eerste treffer van de wedstrijd. Na iets meer dan een kwartier voetbal wist Braken met een schitterende omhaal, uit een voorzet van El Karouani, raak te schieten: 0-1. Vijftien minuten later verdubbelde Randy Wolters de score. De aanvaller ontving de bal op de rand van de zestien en mocht in volledig vrijstaande positie binnen schieten. Op slag van rust was de meest productieve periode van de eerste helft aangebroken. Na een voorzet van Jellert van Landschoot kopte Mathias Bossaerts de 0-3 binnen. Twee minuten later produceerde N.E.C. de vierde Nijmeegse treffer, nadat de doelman van Dio’30 de inzet niet kon klemmen. Ndayishimiye was het meest alert en schoot simpel raak. In de slotminuut van de eerste helft pakte Frenken een cadeautje van de scheidsrechter uit, hij faalde niet vanaf de penaltystip: 1-4.

Gebalanceerd spelbeeld

Na rust leken de Nijmegenaren de thuisploeg naar de slachtbank te begeleiden. Binnen enkele minuten stond de 1-5 en 1-6 op het scorebord. De treffers kwamen op naam van Jonathan Okita en Ole Romeny. De Duitser rondde knap af na een voorzet van Musaba, Romeny schoot een zelf versierde strafschop tegen de touwen. Na iets meer dan 70 minuten leek Mart Dijkstra de score op 1-7 te bepalen. Helaas stond voor de middenvelder, evenals voor Sellouf in de eerste helft, de paal in de weg. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde N.E.C. dan alsnog haar zevende treffer. Anthony Musaba was alert na een inzet die terugkwam van de lat en kopte beheerst binnen: 1-7. Dit was tevens de eindstand, waardoor N.E.C. zich kan opmaken voor de onderlinge confrontatie tegen RKC Waalwijk.